Total Group neemt PitPoint over en versterkt koolstofarme activiteiten

Total Group neemt de aandelen van PitPoint over van Bencis Capital Partners. Vandaag is de overeenkomst ondertekend en voor eind juni vindt naar verwachting de officiële overdracht plaats. PitPoint heeft met de overname de kans om haar plannen voor beschikbaar en betaalbaar schoon vervoer nog sneller te verwezenlijken.

PitPoint blijft een zelfstandig bedrijf onder eigen naam en management. Daarbij heeft de transactie geen invloed op de klanten van de bedrijven of op werknemers, de voorwaarden van hun contracten blijven ongewijzigd. “De afgelopen jaren heeft PitPoint zich ontwikkeld tot een unieke speler in de markt van schone brandstoffen, met ambitieuze internationale groeiplannen”, aldus Erik Kemink, CEO van PitPoint. “Bij die plannen past ook een ambitieuze aandeelhouder die de plannen en de internationale uitrol kan ondersteunen. Met Total Group hebben we zo’n partner gevonden die ons daarbij kan helpen.”

De overname maakt deel uit van Total’s strategie om haar koolstofarme activiteiten uit te breiden door haar positie in de CNG-/Groengasmarkt aanzienlijk versterken. Dit gebeurt met name de in de professionele transportsector, door haar netwerk naar 350 afzetmogelijkheden uit te breiden in 2022. Hiermee wordt Total marktleider op de Europese markt voor aardgas voor voertuigen.

 

Tags: Auto Fleet