Touring MOTO Experience 2015 : Fleetsector op twee wielen

IMG_8608-lrVoor de negende keer al organiseerde Touring op 20 en 21 mei zijn jaarlijkse Moto Experience. Nog steeds een networkingformule die zijn gelijke niet kent in de Belgische fleetwereld, maar onveranderd een regelrecht succesverhaal. Voor jaargang 2015 tekenden opnieuw een dertigtal decision makers uit de Belgische auto- en fleetsector present voor het unieke evenement op twee wielen. Plaats van afspraak: het pittoreske Heudicourt-sous-les-Côtes, op een schilderachtige locatie in de regio rond Metz.

Vanuit Zellik, Waver en Leuven vertrokken drie groepen motorrijders naar het Franse platteland. Een pittig roadbook van ruim 300 km bracht hen samen in een onooglijk klein Frans dorpje, vlakbij het circuit François Maillet in Chambley.

Touring zakt al voor de tweede keer af naar deze relatief onbekende, maar heerlijke omloop, die alles in huis heeft voor een leerrijke veiligheidsstage op de motorfiets. Yves Boone, B2B Manager van Touring, legt uit: “We kennen Chambley intussen al, maar de reacties van onze genodigden waren na de vorige editie zó positief, dat we besloten om terug te keren naar deze locatie. En opnieuw bleek dat het onthaal in het gezellige hotelletje en de voormiddagstage op het circuit het perfecte kader bieden voor een origineel dagje netwerken. Niet alleen is de omloop zelf ideaal geschikt voor veiligheidsstages en puur rijplezier op een motorfiets, ook de omgeving en het gezellige hotelletje lenen zich uitstekend tot een B2B-event.”

IMG_8672-lrDe Touring MOTO Experience draait in de eerste plaats nog altijd om een voortgezette rijopleiding voor de motorfiets. Gereden op een circuit, maar gericht op doorgedreven veiligheid op de weg. De instructeurs van de Stéphane Mertens Riding School verzorgden bij deze editie opnieuw het kundig advies. Centrale onderwerpen waren de rijhouding en de kijktechniek op de motor, samengevat in een reeks handige tips die van alle deelnemers betere motorrijders maakten.

Bij de oefeningen op het zonovergoten Circuit François Maillet ook een hoogst originele deze keer: een duorit op circuit… maar dan met twee motoren naast elkaar! Eigenaardig, maar bijzonder leerrijk om de verschillende rijlijnen te leren begrijpen.

Naar jaarlijkse gewoonte ging de Touring MOTO Experience in de namiddag opnieuw de weg op. Na een lichte lunch verliet de groep het Franse circuit om via een 350 km lang roadbook op weg te gaan naar Hoeilaart. Nog eens evenveel extra genodigden uit de fleetsector verwelkomden daar de dertig motorrijders, voor wat een gezellige avond zou worden met vertegenwoordigers van alle toonaangevende bedrijven uit de sector. Of hoe een heel eenvoudig concept als motorrijden kan dienen als basis voor een bijzonder drukbezocht B2B-event.

IMG_8319-lrNa negen komt tien… en de speculaties over een wel heel bijzondere tiende editie van de Touring MOTO Experience volgend jaar, zijn intussen al druk aan de gang… Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Tags: Fleet