Toyota en Lexus bouwen nieuwe showrooms in Zaventem

Toyota & Lexus Belux zijn gestart met de bouw van twee nieuwe state-of-the-art showrooms in Zaventem. De nieuwe Toyota en Lexus showrooms worden hét visitekaartje van de groep, met aandacht voor de nieuwste retailconcepten en gebruikmakend van de meest geavanceerde ecologische bouwtechnieken.

De nieuwe panden worden opgetrokken aan de Leuvensesteenweg in Zaventem, waar nu al een Toyota City gevestigd is. Op het terrein ernaast zijn de werken van start gegaan en de nieuwe showrooms zullen in het voorjaar van 2018 feestelijk worden geopend.

Timothy Manuel, Managing Director Toyota & Lexus Belux: “We zijn erg fier dat we twee gloednieuwe vestigingen kunnen optrekken hier in Zaventem. De nieuwe showrooms zijn goed voor een oppervlakte van 960 m² voor Toyota en 580 m² voor Lexus. Met de bouw van een nieuwe werkplaats, magazijn en carwash komt daar nog eens 1.200 m² bij. Bovendien pakken we uit met de nieuwste retailconcepten. Zo zal de Toyota showroom volledig uitgerust zijn voor de Toyota Mirai, de eerste wagen uit het gamma op waterstof, inclusief een officiële Mirai-technieker. En dat is uniek in België!”

Voor Toyota & Lexus is de keuze voor ecologische bouwtechnieken een evidentie. “Onze automerken staan voor ecologisch rijden, en dus kiezen we in deze nieuwe showrooms ook volop voor duurzaamheid,” vervolgt Timothy Manuel. “Zo vind je er onder andere een groendak, zonnepanelen, regenwaterrecuperatie, led verlichting, een fietsparking voor onze bezoekers en werknemers, tot en met een solar carport waarbij je je wagen oplaadt met stroom opgewekt door de zonnepanelen op het dak.”

Dr. Johan van Zyl, President & CEO, Toyota Motor Europe, Aris Aravanis, CEO Continental Europe, Inchcape Plc, Timothy Manuel, Managing Director Toyota&Lexus Belux

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!