Vanaf maandag weer meer technische keuringen toegelaten in Vlaanderen

Vanaf maandag 20 april 2020 zullen de keuringsstations in Vlaanderen meer keuringen kunnen verrichten. Als onderdeel van de COVID-maatregelen was dit de afgelopen weken alleen nog mogelijk voor een beperkte categorie voertuigen.

Personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen

Tot op heden mochten in Vlaanderen zware vrachtwagens, dito aanhangwagens en autobussen alsook prioritaire voertuigen gekeurd worden. Dank zij de nieuwe maatregel krijgen ook personenwagens (categorie M1) en lichte bedrijfsvoertuigen minder dan 3,5 ton (categorie N1) toegang tot de technische keuring en tweedehandskeuring. Ook keuring na ongeval zijn toegelaten, net als keuring van LPG of CNG-voertuigen en landbouwvoertuigen.

Belangrijk is dat ook periodieke keuringen van M1 (personenwagens) en N1 (lichte bedrijfsvoertuigen ≤ 3.5 ton) met een groen keuringsbewijs met uiterste geldigheid vóór 13 maart 2020 opnieuw kunnen: deze voertuigen hebben immers geen uitstel van geldigheid van 4 maanden.  Voor voertuigen die binnen een maand na de einddatum van de noodmaatregelen naar de keuring moeten, is dit uitstel ook geldig.

De periodieke keuring van personenvoertuigen (M1) en lichte bedrijfsvoertuigen van minder dan 3,5 ton (N1) met een geldigheid vanaf 13 maart 2020 is niet toegelaten. Beide categorieën genieten immers van een verlenging met 4 maand van het huidige keuringsattest.

Traxio: eerste stap naar herneming activiteiten

“Wij zijn bijzonder verheugd dat Minister Lydia Peeters ervoor heeft gezorgd dat er opnieuw meer keuringen worden toegelaten.” stelt Pieter Van Bastelaere, CEO van TRAXIO. “De autosector kan zich nu proactief voorbereiden op de herneming van de activiteiten zoals de verkoop van tweedehandswagens en de levering van herstelde of te herkeuren voertuigen. De maatregel betekent ook een belangrijke ontlasting van de GOCA-keuringscentra na het einde van de lockdown light.”

#Auto #Legal

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview