Vortex Capital Partners en ABN AMRO Participaties leiden buyout CarsOnTheWeb

Van links naar rechts: Raymond Kuijten (ABN AMRO Participaties), René van der Wiel (Vortex CP), Johan Meyssen (CEO COTW), Steven Lismont (Oprichter COTW), Evert Jan de Groot (Vortex CP), Hugo Levecke (Uittredend Voorzitter van de Raad van Bestuur COTW)

Vortex Capital Partners en ABN AMRO Participaties verwerven een meerderheidsparticipatie in CarsOnTheWeb, de online veilingsite voor tweedehandswagens. De participatie kadert in de nieuwe groeistrategie van CarsOnTheWeb om de kaap van 100.000 verkochte voertuigen te overschrijden.

CarsOnTheWeb (COTW) is een online autoveilingplatform voor de autohandel. Het bedrijf verkoopt jaarlijks ca. 40.000 eindecontract leasingwagens en voertuigen van autohandelaren of vlooteigenaren uit België, Nederland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje aan professionele autohandelaars over heel Europa en meer bepaald in Centraal-Europa. Het bedrijf werd in 2004 opgericht door Steven Lismont, die ook na de transactie een relevante aandeelhouder in CarsOnTheWeb blijft.

Hugo Levecke, huidig voorzitter van de Raad van Bestuur van CarsOnTheWeb, licht de participatie van Vortex Capital Partners (VCP) en ABN AMRO Participaties (AAPart) toe: “Beide Nederlandse investeringsfondsen passen helemaal binnen de toekomstplannen van CarsOnTheWeb. Uiteraard zorgen ze voor de nodige kapitaalinjectie, maar belangrijker nog is de inbreng van nieuwe ideeën en expertise. VCP kan bogen op heel wat IT-ervaring en online marketingkennis. Dit moet de nodige impulsen geven om de groei van ons bedrijf te versnellen.”

Vortex Capital Partners is een investeringsfonds dat zich richt op snelgroeiende KMO-ondernemingen met hun hoofdzetel in de Benelux. Evert Jan de Groot, Partner van VCP: “We zijn onder de indruk van het management en de oprichters van CarsOnTheWeb. Zij hebben in ruim 10 jaar van CarsOnTheWeb een sterk gepositioneerde speler gemaakt op het gebied van online autoveilingen. We kijken ernaar uit om samen met het sterk gemotiveerde managementteam, CarsOnTheWeb te laten doorgroeien tot het leidende platform voor online autoveilingen in Europa.”

Vortex Capital Partners werkt hiertoe samen met ABN AMRO Participaties dat de investeringstak is van ABN AMRO Bank. AAPart stelt op basis van meerderheids- of minderheidsbelangen eigen vermogen ter beschikking aan groeiende middelgrote ondernemingen. Deze groei kan autonoom worden bewerkstelligd of door middel van overnames, met een sterk managementteam dat bereid is mee te investeren. CarsOnTheWeb is in 2016 reeds de zesde nieuwe investering voor het fonds van ABN AMRO Participaties.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!