Vos Car Electronics levert onderdelen voor Hyundai Belux direct aan de verdelers

Het Hoeseltse bedrijf Vos Car Electronics ging recent een samenwerkingsovereenkomst aan met Astara Western Europe, de overkoepelende groep achter Hyundai Belux. Door deze samenwerking wordt het logistieke proces van niet-originele elektronische accessoires vereenvoudigd: Hyundai-dealers worden nu namelijk direct beleverd door Vos Car Electronics.

Het is een bekend fenomeen dat de rentabiliteit van dealerbedrijven de laatste maanden sterk onder druk staat, onder andere door tekorten van bepaalde onderdelen en het stijgend aandeel elektrische wagens. “Verdelers gaan zich, logischerwijs, verdiepen in andere manieren om hun winst op peil te houden”, zegt Steven Claus, General Manager bij Vos Car Electronics. “De installatie van elektrische en elektronische accessoires is een erg slimme zet om de klant volledig te ontzorgen en tegelijk nog verder meerwaarde te creëren.”

Vos Car Electronics neemt, dankzij de sterke samenwerking, al ruim 15 jaar de levering van geselecteerde accessoires voor Hyundai Belux op zich. “Nu wordt die selectie uitgebreid én worden we de officiële toeleverancier van elektronische accessoires voor het volledige Hyundaidealernetwerk. Iedere Hyundai-verdeler kan vanaf nu elk elektronisch accessoire bestellen rechtstreeks via de online webshop van Vos Car Electronics.”

Korte supply chain

Voorheen konden Hyundai-dealers hun producten bestellen via de webshop van Vos Car Electronics, waarna de goederen ’s nachts via het centrale magazijn van Astara Western Europe aan hen geleverd werden. Vandaag slaan beide bedrijven de handen in elkaar om die supply chain in te korten en het de klant nog gemakkelijker te maken. “Het is een win-win voor iedereen”, zo omschrijft Patrick Bauwens, Head of P&A Hyundai Belux, het project. “Wij vertrouwen de leveringsactiviteiten volledig toe aan onze
partner Vos Car Electronics, waardoor we onszelf veel tijd besparen, de toeleveringsketen verduurzamen en de klant nog vlotter kunnen bedienen.”

Breder partnership

Naast elektronische accessoires voor Hyundai, levert Vos Car Electronics ook elektronische accessoires voor andere merken. “Van parkeersensoren tot achteruitrijcamera’s en van zetelverwarming tot kofferklepopeners”, legt Steven Claus uit. “We zijn dan ook erg blij met het vertrouwen van Hyundai Belux om ons tot directe toeleverancier te benoemen voor hun dealernetwerk in België en Luxemburg. Door de samenwerking met Hyundai Belux hopen we in de toekomst op een verdere uitbreiding van dit partnership naar de andere merken van Astara Western Europe: SsangYong, Maxus, Suzuki, Isuzu en MG.”

#Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen Automotive 3200 Aarschot
GSL Charleroi 6020 DAMPREMY
GSL Mons 7033 CUESMES
GSL La Louviere 7100 LA
Devisch Brugge 8000 Brugge
Devisch Oostkamp 8020 Oostkamp
Devisch Eernegem 8480 Eernegem
Devisch Veurne 8630 Veurne
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview