Wereldpremières en concept-cars op het Autosalon van Brussel

De 100e editie van het Autosalon in Brussel opent zijn deuren voor het publiek van 14 tot 22 januari 2023. Na twee jaar zonder fysiek salon als gevolg van de pandemie, hebben de exposanten zo goed als allemaal positief gereageerd op de vraag van FEBIAC om deel te nemen aan deze feesteditie. Het resultaat is dat 95% marktvertegenwoordiging gegarandeerd is in de tentoonstellingspaleizen van Brussels Expo. De massale aanwezigheid van de Belgische automarkt, wordt ondersteund door de intrede van een groot aantal nieuwkomers, die voor het allereerst hun wagens in Brussel op het Autosalon aan het publiek zullen tonen.

Naast de lijst van ‘premières’ die exposanten op de 100e editie van het Autosalon van Brussel zullen voorstellen, wordt ook uitgekeken naar de populaire ‘saloncondities’ die de automerken ter gelegenheid van het Autosalon bekendmaken.

Hoewel we nog zullen moeten wachten tot 12 januari, de dag vóór de traditionele persdag, om de definitieve lijst te kennen van alle premières die door de exposanten tijdens het Autosalon zullen worden voorgesteld, kan FEBIAC nu al de aanwezigheid bevestigen van niet minder dan 14 wereld- of Europese premières (waarbij de identiteit van sommige wagens pas tijdens de persdag op 13 januari zal worden onthuld), 48 Belgische premières (waaronder verschillende gemotoriseerde tweewielers) en zeker 12 concept cars of prototypes.

Voorlopige lijst van aangekondigde wereld- en Europese premières

Abarth 500e

Alfa Romeo Giulia MY23

Alfa Romeo Stelvio MY23

BAIC X55

Ford Bronco

Honda Jazz – Honda Jazz Crosstar
Nissan X-Trail

Opel Astra Electric

Opel Astra Sports Tourer GSe

Opel Grandland GSe

Opel Mokka Electric

SERES 5

Voorlopige lijst van tentoongestelde Concept Cars en Prototypes

Audi Skysphere

Audi A6 e-tron

Citroën Oli

CUPRA Urban Rebel Concept

Dacia Manifesto

DS E-Tense Performance

MINI Concept Aceman

Renault 4EVER Trophy – Renault 5

ŠKODA VISION 7S

Volkswagen ID.XTREME

Volkswagen ID.Space Vizzion

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending