XXImo wordt VISA Principal Member. Met welke impact?

XXImo, toonaangevend Europese betaal- en mobiliteitsplatform, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door zich te kwalificeren als VISA Principal Member. Hierdoor is XXImo perfect gepositioneerd om de komende jaren een snelle expansie te realiseren naar verschillende Europese landen, waaronder Frankrijk.

Met het Principal Membership met VISA kan XXImo haar klantenbestand in heel Europa nog beter te bedienen en innovatieve betaalproducten ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van de zakelijke markt en hun voorzien van een eersteklas mobiliteitsplatform.

Het VISA-lidmaatschap plaatst XXImo in een unieke positie. Het bedrijf kan inspelen op de groeiende vraag naar een uiterst schaalbaar Open Loop-betaalplatform voor alle mobiliteitsgerelateerde uitgaven. Het betalen van mobiliteit – zoals openbaar vervoer, deelmobiliteit, taxi’s en elektrisch laden of tanken – staat op het punt van een grote transitie naar open-loop betalingssystemen. In tegenstelling tot de closed loop equivalent, vereisen open loop-betaalsystemen geen extra kaart, en kunnen mensen zich gemakkelijk verplaatsen met behulp van een contactloze kaart of gsm, zoals Apple Pay of Google Pay.

Patrick Bunnik, CEO van XXImo: “We zijn ontzettend trots op het verworven Principal Membership met VISA. Dit benadrukt onze vastberadenheid om ons mobiliteitsplatform naar een nog hoger niveau te tillen. We zijn vastbesloten om de mobiliteitservaring voor onze klanten te blijven verbeteren en tegelijkertijd ons bereik uit te breiden naar nieuwe Europese markten.”

Helen Jones, Executive Director, Business Solutions Europa bij VISA zegt: “XXImo heeft een sterke propositie op het snijvlak van zakelijke mobiliteit en betalingen. Er is een aanzienlijk marktpotentieel in Europa en omdat XXImo nu VISA Principal Member is, kan zij gebruikmaken van VISA’s ondersteuning om dit potentieel te benutten en de groei in nieuwe landen te versnellen. Een geweldige mijlpaal in onze samenwerking die alleen maar sterker wordt.”

Internationale plannen

XXImo is sinds 2011 met haar zakelijke mobiliteitsplatform actief in de Benelux en Duitsland. Met een mobiliteitskaart, gebaseerd op het VISA-netwerk, ontzorgt het bedrijf de grootzakelijke markt met het boeken, betalen, beheren en administreren van zakelijke mobiliteit en onkosten. In 2022 breidde XXImo uit naar het Verenigd Koninkrijk. In 2023 staat uitbreiding naar Frankrijk en Centraal-Europa op het programma.

#Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine