ALD Automotive kende stijging van 14% in 2016

Over het jaar 2016 kende ALD Automotive een stijging met 14% van zijn lange termijn verhuring en vlootbeheer. “Deze verhoging laat zich verklaren door de integratie van de Parcours Group (+66.000 voertuigen) en de ontwikkeling van nog betere partnerships met de automobielconstructeurs en het netwerk van banken”, lezen we in een officieel statement van het moederhuis Société Générale.

Het statement gaat als volgt verder : “Société Générale heeft de intentie om met zijn filiaal ALD naar de beurs te gaan in 2017  indien de marktomstandigheden gunstig zijn. Door deze beursgang kan ALD zijn groei nog versterken en een leider worden in de mobiliteitssector.

 

Private lease

ALD Automotive, dat een 100% dochter is van Société Générale beheert vandaag een vloot van 1,4 miljoen voertuigen in 41 landen.

“ALD heeft vandaag een kritische massa en een groeipotentieel waarbij een beursgang nieuwe mogelijkheden, partnerships en verkoopskanalen kan openen. Dit staat garant voor een verdere groeicurve”, zegt de Raad van Bestuur van Société Générale. De Raad stipt daarbij aan dat het in dat groeiscenario veel verwacht van private lease.

 

Tags: Fleet