ACB Group versterkt zich met overname van Volvo (Lacom) Vilvoorde

ACB Vilvoorde (ex Lacom)

Na een aanzienlijke uitbreiding van de Volvo ACB site in Zaventem, de ontwikkeling van een ACB Delta site in Brussel in 2021 en de overname van de ACB Waver concessie in 2022, neemt ACB Group – al meer dan 60 jaar Volvo dealer – een andere belangrijke speler over, met name in de Fleet markt: Volvo Lacom in Vilvoorde. Volvo Lacom Leuven is niet betrokken bij de overname.

Met de overname van Volvo Lacom in Vilvoorde, dat binnenkort ACB Vilvoorde wordt, versterkt ACB Group zijn positie als grootste Volvo-dealer in België. Met zijn vier vestigingen die ideaal gelegen zijn in een gebied dat het grootste deel van Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant omvat, kan ACB rekenen op een volume van meer dan 2.800 verkochte nieuwe voertuigen per jaar (d.w.z. 1 op 8 Volvo’s in België) en 400 tweedehandsvoertuigen. ACB Group heeft 90 mensen in dienst.

Herschikking van het management

Deze nieuwe overname ligt in de lijn van de geografische consolidatie van de distributienetwerken. “Om hun continuïteit te garanderen, moeten de dealers in hun regio een kritische omvang bereiken die hen in staat stelt de evolutie van de commerciële strategieën en het beleid van de fabrikanten en de instabiliteit van de economische context het hoofd te bieden”, verklaart Hadelin d’Hoop, tweevoudig FLEET Manager van het Jaar in 2000 en 2002, die nu CEO en aandeelhouder van de ACB-groep is geworden. De sociaal-economische omgeving van Vilvoorde is uiteraard dezelfde als die van Zaventem, wat deze fusie des te zinvoller maakt.

Met het oog op de nieuwe structuur van de groep en om de vele uitdagingen van morgen aan te gaan, heeft Hadelin d’Hoop de managementstructuur aangepast en versterkt. Hij heeft nu een CFO (Erik Bruynseels), een COO (Dimitri Gose) en in de nabije toekomst een HR-manager om hem te ondersteunen.

“Voor het optimale beheer en de ontwikkeling van de activiteiten van Volvo op de vier locaties zet ACB-groep een structuur op die een soepele uitvoering van de strategie, acties en processen mogelijk maakt en tegelijkertijd de communicatiestroom vergemakkelijkt”, voegt de CEO eraan toe.

Dimitri Gose – die in 2003 ook tot FLEET Manager van het Jaar werd verkozen – wordt bijgestaan door Kurt Winnepenninckx (Sales Director), Vincent Demey (Aftersales Director) en Serafijn Embrechts (SELEKT & Remarketing Manager). Er wordt ook nog gezocht naar een Marketing, Communicatie en Evenementen Manager.

Om de operationele werking van elke activiteit ter plaatse te verzekeren en de klantenervaring te garanderen, beschikt elke vestiging voortaan over een complementair duo van Sales Supervisor en Aftersales Supervisor.

van links naar rechts : Erik Bruynseels, Serafijn Embrechts, Vincent Demey, Hadelin d’Hoop, Kurt Winnepenninckx et Dimitri Gose

Een duidelijke blik op de toekomst

Hadelin d’Hoop: “We willen de waarde van de ACB Groep verhogen door een belangrijke leverancier en speler te worden in de mobiliteitssector in Brussel en Brabant. Onze prioriteiten op korte tot middellange termijn zijn :

Het marktaandeel in Volvo in de segmenten fleet, diplomaten en particulieren optimaliseren

De referentieleverancier zijn van tweedehands Volvo’s

De klantentevredenheid en -loyaliteit verhogen

De vaardigheden en opleiding van ons personeel ontwikkelen.”

ACB Group biedt ook een carrosserieservice in Overijse (ACB Carrosserie WO) en een aanbod van alternatieve mobiliteit onder het label ACBikes, via twee distributiepunten in Oudergem en Overijse. ACBikes, waarvan de activiteiten worden geleid door Mitch Van der Perre, biedt een gamma generalistische en topmerken aan (Stromer, Cannondale, Willier, Butchers & Bicycles, Velodeville, Venilu, enz.).

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine