Twee FLEET Managers of the Year staan klaar voor al uw mobiliteitsbehoeften

Maar liefst drie FLEET Manager of the Year titels staan aan het roer van ACB groep, met Afgevaardigd Bestuurder Hadelin D’Hoop (2000 en 2002) en sitedirecteur Dimitri Gose (2003). Geen wonder dus dat de Volvodealer zijn focus op de fleetsector legt.

FLEET: De dealersector is in volle beweging. Welke rol willen jullie spelen?

Hadelin D’Hoop: “Wij willen onze rol spelen in de consolidatiebeweging en samen met het merk Volvo groeien. De recente overname van Volvo Malcorps, nu ACB Waver, kadert in dat geheel. Zo dekken we heel Brabant en Brussel. We zijn vandaag al de grootste Volvodealer van het land, met 10% van de nationale verkoop, en focussen resoluut op de fleet. In Zaventem en Brussel hebben we bijvoorbeeld specifieke accountmanagers en richten we ons op de grotere bedrijven, in Waver meer op lokale kmo’s.”

“We proberen ook de ambities van het merk Volvo waar te maken, vooral op vlak van elektrificatie en ecologie. We staan onze klanten met raad en daad bij betreffende deze nieuwe aandrijfvorm, waar Volvo met de XC40 en C40 al twee zeer geloofwaardige producten in het gamma heeft. Daarnaast hebben we vandaag al een snellader staan in onze vestiging in Oudergem, tegen het einde van het jaar is ook die in Zaventem operationeel. Zij worden allebei gevoed door onze zonnepanelen.”

Dimitri Gose vult aan: “Wat de structuur en de organisatie van onze drie vestigingen betreft, streven wij naar een globale, dynamische en gecentraliseerde aanpak om onze aanwezigheid in de bedrijfswagenparken in de regio Brussel-Zaventem-Waver uit te bouwen. Of het nu gaat om verkoop, service of marketing, wij zijn vastbesloten de beste adviezen en diensten aan te bieden door ze aan te passen aan de specifieke noden en behoeften van elke onderneming of overheidsinstantie waarmee wij samenwerken. Wij willen er ook voor zorgen dat elke werknemer/bestuurder van onze fleetklanten een persoonlijk, hoogwaardig welkom krijgt, in lijn met de “Car Policy Guidelines” van de wagenparkbeheerders. Wij willen er ook op wijzen dat de ACB Groep geaccrediteerd is als Volvo Diplomatic and Special Sales voor de regio.”

Ook die elektrificatie heeft zijn invloed op het dealernetwerk. Wat doen jullie op dat vlak?

Hadelin D’Hoop: “De auto van morgen verschilt dag en nacht met de auto van vandaag. Wij zetten dan ook volop in op technisch geschoold personeel via samenwerkingen met verschillende scholen. Deze studenten gaan eerst bij ons aan de slag als stagiair en krijgen bij Volvo de nodige opleidingen voor het onderhoud en herstel van elektrische wagens, waarna ze bij ons in de garage komen werken.”

Fleet is vandaag meer dan een bedrijfswagen. Hoe spelen jullie in op de nieuwe vormen van mobiliteit?

Hadelin D’Hoop: “We gaan resoluut voor een totaalaanpak, met naast onze garages ook een eigen carrosserieafdeling in Overijse en investeringen in zachte mobiliteit: (elektrische) fietsen, e-scooters en bromfietsen. Mobiliteit is immers een ‘en-en-verhaal’, waarbij je de wagen aanvult met andere vormen van mobiliteit, zoals de fiets. Door beperkingen vanuit het merk kan dat helaas niet altijd vanuit dezelfde showroom, maar dat wil niet zeggen dat we niet klaar staan om onze klanten bij al hun mobiliteitsbehoeften te helpen zodat zij zorgeloos op weg kunnen.”

Meer info over de diensten van AC Brussels vindt u hier.

#Advertorial

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending