AlphaCredit en Opel Finance België gaan partnership aan

Op 1 oktober 2018 hebben Opel Finance België en AlphaCredit (filiaal van de groep BNP Paribas Fortis) hun krachten gebundeld om de Opelrijders financieringen aan te bieden die zijn afgestemd op hun behoeften.

“Opel België wil meer auto’s verkopen en dat op een winstgevende manier doen. Opel Finance wil dan weer een groter marktaandeel op het vlak van financieringen”, vertelt Olivier Deutschmann, Directuer Sales en Marketing Benelux van Opel Finance. “AlphaCredit heeft uiteraard de kennis en knowhow wat financieringen betreft. Samen met Opel Finance vormen wij een compleet captive-model en de eerste feedback is alvast positief. Wij zijn ervan overtuigd dat wij door dit nieuwe partnerschap onze commerciële doelstellingen kunnen bereiken en een mooie toekomst tegemoet kunnen zien.”

In samenwerking met Arval

Om van deze samenwerking een succes te maken zijn de taken van de diverse business units duidelijk bepaald. Het doel is daarbij om optimaal gebruik te maken van de sterke punten van de beide ondernemingen. Benoit Dejean, Head of Automotive Financial Service, licht dit toe: “AlphaCredit verzorgt momenteel het back-officegedeelte en Opel Finance blijft het front-office doen. AlphaCredit biedt alle gespecialiseerde diensten aan in samenwerking met Arval (het bedrijf van de groep dat autoleasing aanbiedt voor beroepsmatig en privégebruik).”

Voor het Opelnet

Alle concessiehouders gebruiken momenteel het platform van AlphaCredit om de kredietaanvragen van hun klanten te verwerken. Zij profiteren eveneens van het financieringsaanbod voor de wagens die in voorraad zijn, dat Opel Finance en AlphaCredit nu samen voor het Opelnet lanceren.

Gaetan Vercruysse, Chief Commercial Officer AlphaCredit, besluit:”Het is te danken aan de inspanningen van alle medewerkers van AlphaCredit dat wij service van de hoogste kwaliteit kunnen blijven bieden en maximaal beantwoorden aan de behoeften van onze partners en klanten. Het is eveneens onze taak om voldoende financiële liquiditeiten te voorzien zodat het net wagens kan aankopen. En de sleutel tot het succes ligt in een samenwerking die inspeelt op de eisen van de markt en de mogelijkheid biedt om de verkoop van Opel-modellen te verhogen en de trouw van de kredietportefeuille zodoende te verzekeren.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!