Arval België ontwikkelt volop zijn tweedehandsstrategie

De vloot die door Arval Belgium wordt beheerd, heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei laten optekenen. In september 2020 had de verhuurder in België meer dan 77.000 eenheden in portefeuille. “We beginnen deze groei te voelen in de remarketingafdeling”, legt Jo De Bruyne, Remarketingdirecteur bij Arval, uit.

Voor de verkoop van auto’s waarvan het leasecontract afloopt, moeten nieuwe verkoopkanalen worden geïdentificeerd. Het leasebedrijf blijft zich richten op de traditionele verkoopkanalen (specialisten in tweedehandsverkoop) en de export, maar verkent ook nieuwe pistes. “We hebben vastgesteld dat een deel van dit volume aan voertuigen op het einde van het contract zou kunnen beantwoorden aan de eisen van de kopers op de Belgische markt”, vervolgt Jo De Bruyne.

Zo ontstond www.Seconddrive.be, een site voor de verkoop van gebruikte auto’s aan particulieren (B2C). Ongeveer 150 auto’s worden permanent aangeboden. “Hoewel we ons vooral richten op digitaal, weten we ook dat er altijd een publiek zal zijn dat het voertuig wil zien en aanraken. Een fysieke afspraak is dus mogelijk bij ons of bij onze partners

Release « under construction »

“Arval Belgium diversifieert sinds enkele jaren haar commerciële activiteit met een afdeling die zich speciaal richt op kleine bedrijven en particulieren, die heel andere behoeften hebben dan zakelijke klanten”, zegt Sophie Tombeur, Retail Director bij Arval in België.

“Wat zien we? Dat jongeren (zowel particulieren als ondernemers) steeds minder de link met autobezit hebben. Wat ze zoeken is een minder lange termijn verbintenis en een recent, goed uitgerust voertuig met een lage kilometerstand. Wij kunnen hen een auto aanbieden die aan deze criteria voldoet, voor een tweejarige leaseverplichting, flexibel in functie van de leeftijd van het voertuig. Sophie Tombeur ziet dit als een ecologisch voordeel. “We weten allemaal dat het wagenpark van leaseauto’s door zijn snelle rotatie het meest milieuvriendelijke van het land is. De “release” zal een verjonging van het wagenpark mogelijk maken op de markt van particulieren en zelfstandigen die om de twee of drie jaar van voertuig kunnen veranderen en zo kunnen genieten van een modernere en dus ook schonere technologie. »

Arval Belgium is van plan haar eerste catalogus te lanceren in 2021. Het zal een gediversifieerd aanbod zijn, zowel wat betreft de merken als de voertuigcategorieën. Een verschil met het aanbod dat momenteel op de markt is.

Een bijkomende katalysator voor elektrisch?

Het is bekend dat de elektrische auto vanwege de prijsstelling – op dit moment – voor veel particulieren en jonge zelfstandigen moeilijk te betalen is. Wat als dit tweede leven de situatie zou veranderen, door elektrische voertuigen voor iedereen betaalbaar te maken?

#Auto #Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending