Autosalon Brussel: dit zijn de grootste fleetnieuwigheden bij de SUV’s

Terwijl alsmaar meer internationale autosalons worden geconfronteerd met een alsmaar kortere gastenlijst, is ‘ons’ Salon van Brussel (10/01 – 19/01) er toch maar weer mooi in geslaagd om alle automerken te verenigen in de Heizelpaleizen. Dit zijn de grootste nieuwigheden bij de SUV’s.

In het segment van de SUV’s tellen we talloze nieuwigheden in de Franse PSA-stal: zowel de DS 7 Crossback E-Tense 4×4, Citroën C5 Aircross Hybrid, Opel Grandland X Hybrid4 als de Peugeot 3008 Hybrid en Hybrid4 maken voortaan gebruik van een 1,6 liter-benzinemotor met elektro-ondersteuning, waarbij een 13,2 kWh grote accu voor een elektrisch rijbereik van zo’n 50 kilometer zorgt.

Ford Puma

Ford wil zijn Europese verkoop dan weer aanzwengelen met een gloednieuwe Kuga (die zowel als mild hybrid, full hybrid én plug-in hybrid op de markt komt) en de compactere Puma. Kia komt naar Brussel met de op de Ceed gebaseerde XCeed, terwijl Audi met de Q3 Sportback een sportieve SUV-coupé in de schijnwerpers rijdt.

Nog in het segment van de compacte SUV’s nemen Peugeot en Renault opnieuw de handschoen op met nieuwe generaties van de 2008 en Captur. Beide zijn voor het eerst ‘geëlektrificeerd’, zoals dat in het vakjargon heet, zij het met één wezenlijk verschil: daar waar de Peugeot ook als 100% elektrische e-2008 leverbaar wordt, kiest Renault met de loop 2020 verwachte Captur E-Tech resoluut voor plug-in techniek. Ook deze stekkerrakker kan je in wereldpremière spotten op de Brussels Motor Show.

Mercedes GLA

Is je honger naar SUV’s nog niet gestild, weet dan dat ook Mercedes-Benz het Salon van Brussel heeft uitgekozen om zowel de GLA – een wereldprimeur! – als de afgeleide GLB zevenzits-SUV voor te stellen. Ook de Nissan Juke is trouwens een wereldpremière, al behoudt hij wel zijn door velen gesmaakte puppyoogjes die onder het Y-vormige radiatorrooster priemen. Achteraan spotten we echter meer conventionele lichten. Zou de nieuwe Juke dan toch wat van zijn wilde haren verloren hebben?

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending