Beerens springt op de e-bike

Niet alleen bij BMW Jorssen kijken ze naar totaaloplossingen om hun klanten te overtuigen. Ook Beerens kijkt verder dan louter autoverkoop. Al mikt de concessiehouder niet op laadoplossingen maar op … fietsen!

“Alles pleit tegen de auto,” zegt CEO Erwin Beerens tegen onze collega’s van de krant De Tijd. “Belastingen, files, emissies. We gaan naar minder auto’s in de toekomst.” Beerens ziet een kans in nieuwe en tweedehands elektrische fietsen. Vooral in de remarketingbusiness bijvoorbeeld, zoals hij dat vandaag met de auto’s van Belcar doet.

Zo kocht Beerens 50 eindecontract leasefietsen van KBC Autolease. Maar daar zullen er in de toekomst zeker nog bijkomen. “Leasemaatschappijen geloofden dat klanten hun e-bike zouden willen overnemen als het contract afloopt. Maar de batterijtechnologie gaat zo snel dat mensen na vier jaar liever een nieuwe speed pedelec hebben”, beweert Beerens.

En dus wil Beerens zich volop op de remarketing van fietsen storten. Langs de Boomsesteenweg in Aartselaar, waar de site ‘Belcar Zuid’ ligt, wil de concessiehouder een winkel van 4 500 vierkante meter openen. Jlanten vinden er alles wat ze verlangen: fietsen, kledij, reparatie, onderhoud …

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!