De FLEET Dealer of the Year 2020 is …

Begin 2020 kende FLEET in samenwerking met de belangrijkste onafhankelijke leasingmaatschappijen en Traxio de FLEET Dealer Award toe. Dat gebeurde op 7 januari tijdens de FLEET Manager of the Year gala-avond. Er zijn winnaars per merk, per regio en natuurlijk één eindwinnaar. Wie zijn de beste concessiehouders van het land? Ontdek het hier!

ALD Automotive, Alphabet, Arval, Athlon Car Lease, Belfius Auto Lease, CIACfleet, DirectLease, J&T Autolease, KBC Autolease, LeasePlan, mobilease, Vancia Car Lease en ook Traxio, de federatie van de autosector en de aanverwante sectoren, zaten samen om de FLEET Dealer of the Year 2020 by Autorola & Auto Access te kiezen.

Eerste stap: een “short list”

Als eerste stap in deze verkiezing had de redactie van FLEET alle concessiehouders geselecteerd die u terugvindt op het platform FLEET Dealers (op FLEET.be) en ook in de jaargidsen (print) FLEET Dealers Vlaanderen, FLEET Dealers Brabant en FLEET Dealers Wallonië. Het zijn immers deze concessies die een echte fleetstrategie hebben, ook op het vlak van communicatie. Iedere leasingmaatschappij kreeg ook de kans om zijn eigen lijst met preferred partners toe te voegen.

Stemcriteria

Met deze lijsten als basis, moest er alleen nog gestemd worden op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria:

  • het bestaan van een fleetstructuur, specifieke fleetaanpak- en verkoop (zoals bijvoorbeeld flexibele openingsuren, business corner, pick-up & delivery, test- en vervangvoertuigen , car policy consulting, fiscale raadgeving, etc.)
  • samenwerking/relatie leasingmaatschappijen – dealer
  • feedback van de fleetowner naar de leasingmaatschappijen
  • aanbod van het fleetgamma van het merk
  • activiteit in de media, een specifiek fleetbudget, eigen fleetcommunicatie

Via een stemming op basis van deze criteria kreeg elke geselecteerde een score, waardoor per regio (Brabant, Vlaanderen, Wallonië) de beste dealer per merk werd verkozen.

De winnaars per regio

And the winner is!

Nationaal ging het uiteindelijk om vijf eindlaureaten die de hoogste scores haalden: Volvo Lacom, Renault Valckenier, Ford AB Automotive, Nissan Leo Peeters en Peugeot Ollivier. Het was uiteindelijk Volvo Lacom dat tot FLEET Dealer of the Year werd gekozen door de jury!

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine