De PSA-groep lanceert Free2Move Lease in België

De PSA-groep gooit zich op de sector van de autoverhuur op lange termijn met Free2Move Lease, een bedrijf dat de competenties van de tweede grootste automobielgroep van Europa combineert met de knowhow van een full service lange termijn verhuurmaatschappij. PSA is wel niet de eerste groep met dit idee. Enkele weken geleden hebben we u al gemeld dat FCA een gelijkaardig project opstart met Leasys.

De creatie van het Free2Move Leasemerk moeten we zien in het kader van het “Push To Pass” plan, het strategisch groeiplan van de PSA-groep, die de ambitie heeft om voor 2030 mobiliteitsdienstverlener bij uitstek te worden.

Free2Move Lease wil een antwoord bieden op de huidige tendens in de markt, namelijk de deeleconomie, een trend die ook doorbreekt in andere economische sectoren en waarin men gebruik boven bezit verkiest.

Toegewijde business unit

De geboorte van het nieuwe merk gaat samen met de creatie van een toegewijde commerciële unit, geleid door Emmanuel Scheenaerts. Deze man heeft als doel om Free2Move Lease tussen de grote spelers op de Belgische markt te plaatsen.

“Op die Belgische markt maakt Free2Move Lease deel uit van enkele ‘captive’ operatoren die openstaan voor multi-merkisme en zich openstelt voor alle soorten klanten, van zelfstandigen of KMO’s tot grote, nationale wagenparken en dat op een directe manier of via de concessiehouders van de groep”, legt Emmanuel Scheenaerts, General Manager van Free2Move Lease Belgium uit. “We hebben als doel om snel te groeien en onze business zone te vergroten door innovatieve en moderne diensten te introduceren op basis van de data van de klant en de geconnecteerde bedrijfswagens. Dit alles dient om de relatie met de klant te verbeteren en hem tevreden te stellen.”

Drie pijlers

Het aanbod van Free2Move Lease naar zijn B2B klanten (de private lease formules blijven een specialiteit van de automerken) laat toe om de algemene mobiliteit te vereenvoudigen dankzij diensten die normaliter geassocieerd worden met langetermijnverhuur, maar ook aan nieuwe diensten:

  • TeleServices / TeleMaintenance, een geconnecteerde dienst (gelinkt aan de Connect SOS functie van de groep PSA Peugeot en Citroën DS) die de bestuurder rechtstreeks in contact brengt met zijn servicepunt van voorkeur voor ieder alarm dat door zijn voertuig gegeven wordt ( (sinds begin 2017 maken ongeveer 11.500 klanten gebruik van deze dienst in België). Zo krijgt de klant zonder meerkost de best mogelijke opvolging en kan hij de onderhoudskost en eventuele stilstand van zijn voertuig verminderen.
  • Free2Move Connect Fleet, een geconnecteerde managementservice die helpt om de TCO (Total Cost of Ownership) te beheren via een black box van PSA-makelij die in het voertuig geïnstalleerd is.
  • Free2Move Fleet Sharing, (in de loop van 2018) een autodeeldienst voor professionals die het autodelen gemakkelijker maakt  en de verplaatsingskosten terugdringt (kilometervergoedingen, taxi, korte termijn verhuur, etc…)

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!