Decospan ziet via Vancia de toekomst hybride

Foto: Supplimax

Het houtbedrijf Decospan, een familiebedrijf uit West-Vlaanderen, schakelt voor zijn volledige vloot over op hybride wagens. Daarvoor werkt de onderneming samen met Vancia Car Lease.

Maar liefst 90 hybride wagens telt het bedrijf tegen het einde van het jaar. En ook de oplaadinfrastructuur werd op punt gezet. Een forse investering met een duidelijk doel. “We willen onze ecological footprint gevoelig verkleinen én hierin de trekkersrol opnemen”, verduidelijkt HR Director Evelien Vanden Brande.

De West-Vlamingen kiezen bewust voor hybrides en laten volledig elektrische wagens nog even aan zich voorbij gaan. “Er werd grondig over nagedacht”, geeft de HR Director toe. “En we kiezen zeer bewust voor een gefaseerde aanpak. De autonomie van de huidige elektrische wagens zijn voor ons nog te beperkt, net als de openbare laadmogelijkheden. Een hybride wagenpark is voor ons dus de logische tussenstap.” Wat dan met de 100% fiscale aftrekbaarheid van elektrische wagens? “Hoewel dit voordeel mooi is meegenomen, is ons hoofddoelstelling het minimaliseren van onze CO2-uitstoot. Ook al moeten we hiervoor fors investeren: we willen bewust een statement maken.” Bovendien dekt een opgeladen plug-in hybride het woon-werkverkeer van de meeste medewerkers van het bedrijf, net van daar die grote investering in laadinfrastructuur.

Het pad geëffend

Om dit huzarenstukje van vergroening te realiseren, ging Decospan in zee met Guy Hannosette van Vancia Car Lease. “De overheid heeft vastgelegd dat de vergroening van company fleets tegen 2026 volledig rond moet zijn. Dus veel bedrijven beginnen nu studies te maken rond elektrisch rijden en tasten hier en daar de mogelijkheden wat af”, legt Annelies Veranneman van Vancia Car Lease uit. “Wat Decospan doet, is eerder uitzonderlijk. We zijn verheugd dat een grote speler hierin het voortouw neemt en het pad effent. Want Vancia Car Lease is alvast helemaal klaar voor die aankomende groene golf.”

De vloot hybridiseren is trouwens niet de enige manier waarop Decospan zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen. Sinds dit jaar kunnen medewerkers ook een (elektrische) fiets leasen. Ook daarvoor is oplaadinfrastructuur aanwezig.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending