Deze nieuwe extralegale voordelen maken opgang

Nieuwe extra-legale voordelen lijken te ontstaan om de gevolgen van de Covid-19-pandemie te beperken. Dat blijkt uit de Salarisgids 2021 van het rekruteringsbureau Robert Half.

“Wat de personenbelasting betreft, tracht de regering de zaken te vereenvoudigen door aftrekposten, belastingverminderingen en vrijstellingsregelingen zoveel mogelijk geleidelijk af te schaffen. Het doel is een geleidelijke verschuiving van alternatieve vormen van beloning naar beloning in euro’s.”

Het regeerakkoord van de Vivaldi-coalitie wil in het kader van een belastingshervorming de klassieke extralegale voordelen (en zeker de salariswagen) zoveel mogelijk terugschroeven.

De COVID-19-pandemie en daarmee het massale thuiswerk creëert echter nieuwe extralegale voordelen en compensaties voor Belgische bedrijven. “Dat komt omdat 80% van de werkgevers zegt zich zorgen te maken over het behoud van talent in hun bedrijf”, aldus rekruteringsbureau Robert Half. “En 40% is bezorgd over de hoge werkdruk van het personeel. Sinds het begin van de crisis heeft 71% van de werkgevers al nieuwe voordelen voor werknemers ingevoerd, zoals psychologische ondersteuning (38%), compensatie voor de aankoop van apparatuur voor thuiskantoren (36%), extra betaald verlof om gezinsredenen (33%), kinderopvang (32%) en wellnessprogramma’s (27%)”

#Business Driver

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine