Didier Fenix aan het hoofd van D’Ieteren Car Centers ; Eric Cortois naar Sopadis

Didier Fenix

Didier Fenix, sinds 2001 actief bij Europcar als Fleet & Marketing Director en nadien als Managing Director Belgium & France, wordt de nieuwe directeur van D’Ieteren Car Centers, verdeler van de merken Audi, Skoda, Seat, Volkswagen en Volkswagen CVI in en rond Brussel.

Hij vervangt in die functie Eric Cortois, die D’Ieteren Auto verlaat. Al trekt Cortois niet ver weg, hij wordt gedelegeerd bestuurder bij Sopadis (voluit Société de Participations D’ieteren), een ander filiaal binnen de D’Ieteren-groep.

Wat is Sopadis?

Eric Cortois

Sopadis groepeert alle concessies van Audi, Seat, Skoda, Volkswagen en Volkswagen CVI op de as Mechelen-Antwerpen Noord. Daar horen bijvoorbeeld de activiteiten van VW bij die Beerens in 2013 verkocht, Bruynseels, Auto Natie, Rietje of ACM. Ver van die strategische as vinden we ooAudi Coast Motors Knokke (ex-Bourgoo) terug in het gezelschap. In totaal huizen er vandaag al acht dealers onder de Sopadis-koepel, tegen het einde van het jaar zouden er daar zelfs nog enkele moeten bijkomen. 

“Onze ambitie is de resultaten van Sopadis te laten groeien door de ‘best practices’ van de verschillende entiteiten te combineren”, legt Eric Cortois uit. “Vandaag verkoopt Sopadis ongeveer 10.000 auto’s in België, zowat 10% van de verkoop door Belgische concessiehouders, uitgezonderd speciale markten en autoverhuur uitgezonderd.”

Eric Cortois is een ouwe getrouwe van het huis D’Ieteren. Hij begon er zijn carrière in 1985 als verantwoordelijke voor accessoires en opties bij de personenwagenafdeling. In 1993 werd hij Sales & Marketing Manager bij D’Ieteren Lease, om in 2000 de leiding van Volkswagen CVI over te nemen. Acht jaar later kwam hij aan het hoofd van D’Ieteren Group Service (after sales alle merken, wisselstukken en technische opleiding) te staan. En aan het hoofd van D’Ieteren Car Centers stond Cortois sinds 2012.

Eric Cortois is ook Voorzitter van Traxio Brussel Hoofdstad en beheerder bij GDA (groepering van autoverdelers) en Educam. Hij zit ook de Belgische Dealer Council van Audi, Seat, Skoda, Volkswagen en Volkswagen CVI voor. Via die titel is hij ook lid van het European Dealer Council van Volkswagen-Audi-CVI.

 

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine