Dit is de Car of the Year 2024

De meest prestigieuze prijs van het jaar werd zonet uitgereikt, en daarmee bedoelen we niet Miss België maar de Car of the Year Award. Wie neemt dit jaar het kroontje over van de JEEP Avenger?

Na de eerste stemronde in november vorig jaar behoorde Scenic tot de zeven finalisten, samen met de BMW 5-Reeks, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR en Volvo EX30.

De winnaar van de trofee werd gekozen door 59 autojournalisten uit 22 landen, die hun stem uitbrachten. Scenic eindigde op de eerste plaats met 329 punten. Hij wordt daarmee de zevende auto van het merk die de prestigieuze titel van ‘Car of the Year’ in ontvangst neemt en volgt Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scénic (1997), Mégane (2003) en Clio (2006) op.

“Alle teams van de groep en het merk Renault zijn bijzonder trots de prestigieuze onderscheiding van ‘Car of the Year’ in ontvangst te mogen nemen. Die erkenning bewijst dat we de juiste keuzes hebben gemaakt: een onovertroffen rijbereik, een ruim en rijkelijk interieur met een beperkte ecologische voetafdruk! Als we daar nog het rijplezier en de uitrusting van een ‘auto om in te leven’ aan toevoegen, zoals het nieuwe Solarbay-dak of het nieuwste OpenR Link-systeem met Google-integratie, beschikt Scenic over geweldige troeven om een plaats te veroveren op de Europese markt van de elektrische wagens”, aldus Fabrice Cambolive, CEO van het merk Renault.

De Renault Scénic is – verrassing – een elektrische wagen die tegenover zijn basisprijs onder de 40.000 euro toch een meer dan degelijk rijbereik van 625 km stelt. Wij mogen het model eind maart voor het eerst aan de tand voelen tijdens de internationale perstesten, blijf ons dus zeker van dichtbij volgen!

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine