Dit zijn de meest winstgevende autofabrikanten

De analisten van Jato Dynamics hebben een ranglijst opgesteld van de meest winstgevende autofabrikanten. Ook benieuwd? Lees vooral verder!

We horen veel over verkoopvolumes en marktaandelen van fabrikanten. Dit zijn echter niet de elementen die de financiële stabiliteit van een bedrijf garanderen, ook niet in de autosector.

Jato Dynamics heeft een ranglijst opgesteld van fabrikanten met de operationele marge van autofabrikanten in 2022.

Afgezien van Stellantis, dat op de vierde plaats staat met een operationele marge van 11,7% in 2022, wordt de top vijf gedomineerd door premium fabrikanten. De door analisten van Jato Dynamics opgestelde ranglijst wordt gedomineerd door Ferrari (24% operationele marge vorig jaar). Het paard van Maranello, dat in 2025 zijn eerste elektrische auto zal lanceren, beschikt over een volle orderportefeuille tot 2024.

Tesla (16,8%) staat op de tweede plaats. Het valt nog te bezien of het bedrijf van Elon Musk zich volgend jaar kan handhaven met zijn strategie van lagere prijzen. In ieder geval ligt Tesla in 2022 voor op Mercedes-Benz Group (12,3%). BMW sluit de top 5 af met een operationele marge net onder de 10% (9,8% precies).

Geely (Volvo, Polestar, Lotus, Lynk&Co, LEVC, etc.) en Tata (o.a. Jaguar Land Rover) sluiten deze ranglijst van 22 fabrikanten (pagina 2 van de tabel).

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine