Dragintra: de TCO van meer dan 4.300 auto’s met de WLTP CO2-waarden

TCO 4.300 voitures

Alle Fleet Managers lijken het erover eens te zijn: de pandemie heeft meer en meer bedrijven ertoe aangezet de Total Cost of Ownership (TCO) van hun auto’s grondiger te analyseren. Dragintra heeft de TCO berekend van meer dan 4.300 auto’s op basis van WLTP CO2-waarden.

In de PDF-file die u hier kan downloaden, vindt u alle criteria terug die gebruikt werden om de TCO berekening te maken.

Deze file werd ons ter beschikking gesteld door het consultancybedrijf Dragintra Fleet Services, een onafhankelijke speler voor fleet management en mobiliteitsoplossingen. Waarvoor onze dank.

Uiteraard is het moeilijk om in een theoretische oefening rekening te houden met parameters zoals de rijstijl van de gebruiker. Wij weten dus dat dit slechts een momentopname is. Maar deze lijst geeft toch meer inzicht in de TCO.

(Her)lees :
Bedrijfswagens: alles over de fiscaliteit in 2021
Bereken hier de aftrekbaarheid van uw bedrijfswagen in 2021
Zo berekent u de solidariteitsbijdragen in 2021
CO2-bijdrage: RSZ op een lijn met fiscus
Vanaf 2021 zijn dit de CO2-waarden voor VAA en aftrekbaarheid

Omdat we met CO2-gegevens in WLTP wilden werken, hebben we gemerkt dat de beschikbaarheid van informatie nog beperkt is. Dit kan een impact hebben op de berekende TCO.

Wij wijzen erop dat sommige modellen (waaronder populaire fleetmodellen ) in deze lijst ontbreken, omdat zij op het punt staan een facelift te ondergaan of door een nieuw model te worden vervangen.

Blijf op de hoogte op FLEET.be: deze lijst zal later dit jaar worden bijgewerkt, nog steeds in samenwerking met Dragintra. Wij zullen ook video’s blijven plaatsen met de fiscale gegevens van de modellen en hun TCO.

#Auto #Fleet Management

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine