Fiat 600e duikt plots op in social mediafilmpje

Velen moeten zich verslikt hebben wanneer ze een social mediafilmpje van Fiat zagen. Aanvankelijk leek het een promopraatje rond een sociaal initiatief van Fiat en het Vaticaan, maar dan zien we ineens… een gloednieuw model!

Geen teasercampagne voor de Fiat 600e, het model speelt meteen een rol in een filmpje van de Italiaanse autobouwer. De 600e kan je zien als de grote broer van de 500e, hij zal met andere woorden de elektrische versie van de 500X worden, volgt u nog?

De 600e komt trouwens niet uit het niets, het model zal de technologie overnemen van een aantal andere modellen uit de Stellantisgroep. Deze Fiat ligt bijvoorbeeld op hetzelfde platform als de Jeep Avenger, die zich begin dit jaar kroonde tot Car of the Year, een prijs die werd uitgevaardigd op de (voorlopig?) laatste Brussels Motor Show.

400 km?

De Avenger krijgt een batterij van 54 kWh, goed voor een autonomie van meer dan 400 km. Het geheel wordt aangedreven door een elektromotor van 156 pk. De Fiat 600e zal meer dan waarschijnlijk gelijkaardige cijfers kunnen voorleggen. Het volledige filmpje, waarin de Fiat 600e door Hiroshima, Buenos Aires en Jeruzalem rijdt, kan je trouwens hieronder bekijken:

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Stellantis & You Meiser 1030 Schaarbeek
Stellantis & You Drogenbos 1620 Drogenbos
Stellantis & You Wijnegem 2110 Wijnegem
Van Mossel Van Kelst Aarschot 3200 Aarschot
Van Mossel Hasselt 3500 Hasselt
Van Mossel Sint-Truiden 3800 Sint-Truiden
Van Mossel Bree 3960 Bree
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine