Fiscale hervorming Van Peteghem: fiscaal kader bedrijfswagen blijft, gebruik tankkaart gelimiteerd

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft zijn blauwdruk klaar voor een grote fiscale hervorming. Werken moet beloond worden door meer nettoloon, iets wat betaald moet worden door heel wat fiscale voordelen te beperken.

Zo wil Van Peteghem een einde maken aan de ecocheque – de maaltijdcheque blijft wel van de partij – en zou ook het cafetariaplan dat heel wat bedrijven uitrolden, sneuvelen. Door te kiezen voor bijvoorbeeld extra vakantiedagen of een gsm bouw je immers minder sociale rechten op. Ook de terugbetaling van kosten door het bedrijf moet beter gecontroleerd worden, zodat er op die manier geen verdoken loon wordt uitgekeerd.

Aan de huidige vergroening van het fiscaal stelsel voor bedrijfswagens raakt Van Peteghem dan weer niet. Wel koppelt hij de tankkaart los van de bedrijfswagen: privéverplaatsingen met bedrijfswagens worden belast. “We kunnen daar bijvoorbeeld werken met een forfait, of een berekening maken op basis van de afstand tussen woning en werk”, zegt Van Peteghem aan onze collega’s van Trends.

Plannen bespreken met diverse stakeholders

Over verplaatsingen in functie van je job, zoals klantenbezoeken, spreekt de minister zich dan weer niet uit. Sowiesie is het wachten op wat er in de praktijk van deze blauwdruk overblijft. De minister wil deze blauwdruk immers bespreken met verschillende stakeholders en nadien omgieten in wetteksten. Blijf dus zeker FLEET.be volgen voor de laatste updates omtrent dit dossier!

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending