Franse groep GCA koopt Toyota dealers in België

De Franse groep GCA heeft onlangs de twee Toyota Baert-dealers in Doornik en Moeskroen gekocht. Een andere overname is gepland voor de komende weken. Dit zijn de eerste stappen van de GCA Group buiten Frankrijk, maar ze tonen zich ambitieus.

De belangrijke verdeler van Toyota in Frankrijk (maar ook van Lexus, BMW, Mini, Hyundai, Kia, Mitsubishi, Fiat, Fiat Pro, Alfa Romeo en Jeep) heeft afgelopen oktober de Toyota dealers in Doornik en Moeskroen overgenomen die tot de Moeskroense Patrick Baert behoorden.

GCA kondigt nu al aan dat er in de komende dagen nog een overname, nog steeds in het Toyota-netwerk, gepland staat. Deze keer in Charleroi.

We willen ons samen met Toyota kunnen blijven ontwikkelen“, legt David Gaist, voorzitter en oprichter – 27 jaar geleden – van de GCA-groep in Cholet, in de Loire, uit. “Na het bereiken van een glazen plafond op de Franse markt geeft België een nieuwe impuls aan de verdeler. De strategie is logisch en past in de tijdsgeest. Het biedt vooral de mogelijkheid om de Europese horizon van de GCA-groep te verbreden, die de ambitie heeft om om in de toekomst een van de toonaangevende verdelers te worden op de Europese markt“.

Deze overnames maken deel uit van ons ontwikkelingsplan dat voor meerdere jaren is vastgelegd“, vervolgt de CEO van de groep.

Objectief : 10 tot 15% marktaandeel van Toyota in België

De internationale start zal geleidelijk zijn. Voorlopig dus uitsluitend met Toyota. “Elk land heeft zijn eigen specifieke kenmerken op het gebied van commercieel beleid, en elke dealer heeft zijn eigen bedrijfsmodel,” merkt David Gaist op. We gaan ons aanpassen met respect voor de gebruiken en gewoontes, met Belgische medewerkers.”

De strategie is erop gericht de aanwezigheid van de distributeur buiten de Franse grenzen te versterken en zijn posities te consolideren. Het doel is om tussen 10% en 15% marktaandeel te veroveren in de distributie van het Japanse merk in België. Met 1000 nieuw verkochte auto’s en 600 tweedehandswagens samen openen de dealers van Moeskroen, Doornik en Charleroi vandaag de deuren van Europa voor de GCA-groep.

#Fleet Dealers

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending