Gabriel Goffoy keert terug naar BMW Group BeLux, dit wordt zijn functie

Gabriel Goffoy, voormalig Sales Director bij BMW Group Belux en tot op heden Director Communications bij de sectorfederatie FEBIAC, keert terug naar BMW Group Belux om MINI Belux te leiden.

Gabriel Goffoy kan bogen op een unieke ervaring. Hij stond aan het begin van zijn BMW-carrière in 2003 mee aan de wieg van de marktintroductie van MINI in België. In zijn latere functies van algemeen directeur van BMW Brussels en later als commercieel directeur van BMW Belux en lid van het directiecomité, gaf hij mee vorm aan de commerciële organisatie van BMW Group Belux, zowel op invoerder- als op dealerniveau. Van september 2021 tot heden was Gabriel Director of Communications bij de autosectorfederatie FEBIAC, waar hij het gezicht was van de autosector in België.

‘We zijn ontzettend blij met de terugkeer van Gabriel naar onze organisatie’, stelt CEO Alexander W. Wehr van BMW Group Belux. ‘De combinatie van zijn diepgaande kennis van de sector en zijn lange BMW-ervaring maken van hem de geknipte manager om MINI te leiden. Gabriels typerende dynamiek past naadloos bij een innovatief merk als MINI dat aan de vooravond staat van een ongezien modellenoffensief en een wijziging in het distributiemodel.’

Opvolger van Joachim Sas

Gabriel Goffoy stelt: ‘Ik dank BMW Group Belux voor het vertrouwen en kijk vol enthousiasme uit naar de hernieuwde samenwerking met het MINI Belux-team, de dealers en de MINI-klanten. De voorbije jaren deed ik een pak ervaring op, binnen én buiten de BMW- en MINI organisatie. Die zal ik nu inzetten om mee nieuwe hoofdstukken te schrijven in het unieke verhaal van MINI Belux.’

Aan het hoofd van MINI Belux volgt Gabriel Joachim Sas op, die de BMW Group Belux organisatie verlaat na 5 jaar MINI-ervaring als marketing-, sales en algemeen directeur. ‘We danken Joachim van ganser harte voor de ijzersterke prestaties die hij met MINI heeft neergezet, en wensen hem alle succes in zijn nieuwe uitdagingen’, besluit Alexander W. Wehr.

Gabriel Goffoy zal op 1 september 2023 de functie van General Manager van MINI Belux opnemen.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

MINI Brussels Store 1000 Bruxelles
MINI Louyet Brussels Store 1000 Bruxelles
MINI Louyet Waver 1301 Wavre
MINI Louyet Waterloo 1410 Waterloo
MINI Louyet Sint-Pieters-Leeuw 1600 Sint-Pieters-Leeuw
Patrick Smets 2500 Lier
Antwerp Store South 2630 Aartselaar
Juma Leuven 3020 Herent
Ottevaere 3191 Boortmeerbeek
MINI Louyet Namur 5100 Namur
MINI Louyet Charleroi 6000 Charleroi
MINI Louyet Marche-en-Famenne 6900 Marche-en-Famenne
MINI Louyet Mons 7033 Mons-Cuesmes
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine