Huiszoeking bij Renault rond uitstoot

Renault TalismanRenault bevestigt dat Franse fraudebestrijders vestigingen van het bedrijf hebben bezocht in het kader van een onderzoek naar de uitstoot van voertuigen. De huiszoekingen vonden eind vorige week al plaats maar het nieuws werd nu pas naar buiten gebracht door vakbonden. Renault zegt in een mededeling dat het “volledig meewerkt”.

De Franse constructeur legt in een persbericht uit dat na de ontdekking van het schandaal bij VW de Franse regering een technische commissie in het leven heeft geroepen. Die moet nagaan of de Franse autobouwers hun wagens hebben uitgerust met sjoemelsoftware zoals bij VW. Volgens Renault is na de eerste onderzoeken geen bewijs gevonden dat trucagesoftware in Renault-wagens werd ingebouwd. Parallel besliste de fraudebestrijdingsdienst DGCCRF om een complementair onderzoek uit te voeren, “met als bedoeling de eerste onderzoekselementen van de onafhankelijke technische commissie te valideren”.

“De DGCCRF is naar de sociale zetel, het Technisch Centrum Renault in Lardy en het Technocentre in Guyancourt afgezakt”, aldus nog de autobouwer. “De ploegen van Renault werken volledig mee aan de werkzaamheden van de commissie en aan het complementaire onderzoek waartoe het ministerie van Economie heeft beslist.”

Lees ook