Inschrijvingen: wie was de beste in bijzonder goede septembermaand?

September was een bijzonder goede maand voor de inschrijvingen van nieuwe personenwagens, die in België hun beste prestatie voor een septembermaand sinds 2017 behaalden. Dat blijkt althans uit de inschrijvingscijfers van sectorfederatie FEBIAC.

Met 38.906 nieuwe inschrijvingen bedraagt de stijging ten opzichte van september 2022 +25,4%. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat deze resultaten de leveringen en inschrijvingen van nieuwe personenwagens weerspiegelen, en niet het volume van de bestellingen die via de verkoopkanalen worden opgetekend.

In de eerste negen maanden van 2023 werden er 374.848 nieuwe personenwagens ingeschreven in België, wat een verbetering is van 33,2% ten opzichte van dezelfde periode in 2022.

Volkswagen maandwinnaar

Afgelopen maand kroonde Volkswagen zich tot meest populaire automerk, met meer dan 4.000 ingeschreven wagens. Achter het merk uit Wolfsburg volgen nog drie Duitsers: BMW, Mercedes en Audi.

De volledige top 30 van de maand september kan je hieronder bekijken:

BMW blijft op 1 in 2023

Volkswagen knaagt dan wel wat van zijn achterstand weg, in het jaarklassement moet het merk wel nog altijd BMW laten voorgaan. Ook hier zien we trouwens een Duitse top 4.

De volledige top 30 kan je hieronder bekijken:

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine