Jean-Paul Renaux nieuwe topman Renault België Luxemburg

Renault - JP_Renaux-w800-h600Vanaf 1 maart wordt Jean-Paul Renaux benoemd tot Algemeen Directeur van Renault België Luxemburg. Hij vervangt Bernard Chrétien die op dat moment tot Algemeen Directeur van Renault Italië wordt benoemd. Jean-Paul Renaux behoudt eveneens zijn verantwoordelijkheden als Algemeen Directeur van Renault Nederland.

Jean-Paul Renaux heeft de Belgische nationaliteit en werd geboren in 1954 in Charleroi. Als Burgerlijk Ingenieur aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve begint hij zijn carrière bij Renault in 1984 in de Directie Naverkoop van Renault België Luxemburg (RBL). Drie jaar later (1987) wordt hij benoemd tot Naverkoopdirecteur van het Belgisch-Luxemburgse filiaal. In 1993 neemt hij de verantwoordelijkheid van Verkoopdirecteur op zich.

Vanaf 1996 begint hij aan een internationaal parcours als Projecdirecteur G.H. Luxemburg en Algemeen Directeur van Renault Luxemburg. In 2011 vervoegt hij de hoofdzetel van Renault Europe Automobiles als Exploitatiedirecteur voor Europa. In 2004 wordt hij benoemd tot Algemeen Directeur van Renault Zwitserland. Sinds 2010 is Jean- Paul Renaux Algemeen Directeur van Renault Nederland.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Tags: Auto