KBC Autolease Fleet Eco Day 2017 legt de nadruk op Eco(logie)

Voor de 14de editie van de Fleet Eco Day op 10 oktober koos KBC Autolease ervoor om het het concept van 2016 te verfijnen. Het fleetevent ging opnieuw door in het Remarketing-gebouw te Londerzeel, maar deed dat meer dan ooit met de nadruk op ecologie en multimobiliteit.

Voor de tweede keer op rij koos KBC Autolease ervoor om de Fleet Eco Day in Londerzeel te organiseren. Het Remarketing-gebouw, geconcipieerd als milieuvriendelijke hub om fleetwagens een nieuwe bestemming te geven, werd daarvoor omgetoverd tot een sfeervolle eventlocatie. Bezoekers konden er ditmaal genieten van een heus ecoconcept, dat zelfs tot aan de elektrische shuttles en de houten serres voor de catering werd doorgetrokken. Kortom: de ideale setting om klanten en prospecten te informeren over de groene multimobiliteit die KBC Autolease anno 2017 vooropstelt.

Indrukwekkende cijfers

1 fietsparcours, 2 fietsimporteurs, 4 autotestroutes, 7 exclusieve demowagens (waaronder een heuse première in de vorm van de nieuwe Nissan Leaf), 26 automerken, 117 testwagens, 650 aanwezigen en bijna 1000 testritten. Dat zijn de indrukwekkende cijfers die de Fleet Eco Day dit jaar liet optekenen. Het gros van de bezoekers was er dan ook als de kippen bij om een dag vol informatiesessies en testritten op twee en vier wielen aan te vatten. Tussenin konden genodigden bijpraten met collega’s uit de fleetwereld en natuurlijk met de specialisten van KBC Autolease zelf, talrijk aanwezig om alle nieuwigheden haarfijn uit de doeken te doen. De Levensweg vormde daarbij de leidraad: een visualisering van de totaalaanpak die de klanten van KBC Autolease op het vlak van mobiliteit genieten.

Op twee wielen…

Een belangrijk rol was weggelegd voor Fietsleasing, de nieuwe service van KBC Autolease die werknemers een stukje brutoloon laat inruilen voor een kwalitatieve leasefiets. De invoerders Trek en Kettler toonden er de laatste nieuwigheden op het vlak van stadsfietsen, elektrische fietsen en koersfietsen om geïnteresseerden naderhand een stukje te laten rijden op het terrein. Statisch trappen behoorde ook tot de mogelijkheden, zowel op een ludiek racegame als op professionele fietstrainers die via een computer met het internet verbonden waren.

… maar ook op vier

Dat de automobielsector niet van plan is om achterop te hinken in de race naar een groenere mobiliteit, dat bleek uit de indrukwekkende vloot ecowagens op de parking. Zowat elke constructeur tekende present met zijn groenste modellen – uitgerust met zuinige verbrandingsmotoren, hybdridesystemen en volelektrische aandrijflijnen. De auto’s met een stekker kregen ditmaal een eigen testroute om de voordelen van een volelektrische modus in de verf te zetten. On-site laadpalen en reservewagens maakten dat iedereen de revolutionaire vierwielers kon uitproberen, zonder wachttijden of ander oponthoud.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!