Kort getest | MG4 XPower: stroomstoot voor de hot hatch

MG kondigde onlangs een groot offensief aan voor 2024, met onder meer de Cyberster die we exclusief mochten ontdekken. Maar ook dit jaar zijn er nog veranderingen op til, met twee nieuwe varianten van de MG4, die niet verder uit elkaar konden liggen. Enerzijds de zakelijke Extended Range met grotere batterij (77 kWh, 520 km autonomie), anderzijds deze compleet van de pot gerukte MG4 XPower!

  • twee elektromotoren
  • vierwielaandrijving
  • 435 pk
  • 600 Nm
  • 0-100 km/u in 3,8 seconden (sneller dan een BMW i4 M50!)

Het specificatielijstje van de MG4 XPower doet watertanden. De elektrificatie van de vloot maakte pk’s bereikbaarder dan ooit, maar geen enkele EV democratiseerde een waanzinnige hoeveelheid vermogen zo als deze MG4, die je voor een goeie 42.000 euro op je oprit mag parkeren.

MG4 XPower Exterior (2023)

Bovenhuids onherkenbaar, onderhuids totaal anders

De MG4 brengt zijn power ook vlot en efficiënt over op het asfalt met acceleraties die je doen duizelen. Een vernieuwde ophanging (25% stijver), grotere remmen en launch control zorgen voor een sportiever gevoel. En dankzij het nieuwe Dynamic Cornering Control System met elektronisch differentieel en torque vectoring blijft de Chinese Brit ook in de bochten doen wat je van hem verlangt. Enkel wanneer je het echt bont maakt, heeft de wagen een lichte neiging tot onderstuur.

De MG4 ging met andere woorden naar de sportschool voor een trainingskamp dat elke spreekwoordelijke spier aanpakte. Esthetisch blijft de XPower dan weer grotendeels gelijk aan zijn bravere broertjes. XPower opschrift op de opvallende oranje remmen, een bitoon zwart dak en nieuwe 18 duimsvelgen zijn zowat de grootste weggevers dat je naar de XPower-variant kijkt.

Conclusie

MG democratiseerde eerder al de elektrische wagens, met modellen in de prijscategorie net boven de 30.000 euro. Nu doet de Chinese constructeur met Britse roots hetzelfde met de hot hatch. De XPower is een wagen die menig supercar op rechte stukken het schaamrood op de wangen kan bezorgen en in de bochten degelijk zijn plan trekt, met andere woorden alles wat een echte hot hatch moet hebben.

#Auto #Auto #Tests

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Group Pashuysen MG Leuven 3012 Leuven
Group Pashuysen MG Aarschot 3200 Aarschot
Group Pashuysen MG Tienen 3300 Tienen
Devisch Brugge 8000 Brugge
Devisch Oostkamp 8020 Oostkamp
Devisch Eernegem 8480 Eernegem
Devisch Veurne 8630 Veurne
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine