Lies Eeckman (Managing Director Polestar Belgium): “Polestar maakt zich op voor nieuw, onafhankelijker hoofdstuk”

Het nieuws dat Volvo de intentie heeft om haar aandelen in zustermerk Polestar aan moederhuis Geely overlaat, is een goede zaak volgens Lies Eeckman, Managing Director van Polestar Belgium.

Tijdens de voorstelling van de Polestar 4 sprak Eeckman de Belgische pers toe: “Wij kijken ernaar uit om een nieuw hoofdstuk te beginnen waarin we zelfstandiger staan. Dat we nu over drie modellen beschikken, sterkt ons alleen in ons geloof dat we zullen groeien dankzij onze waarden van duurzaamheid, design en technologie. Dat ons moederhuis Geely in ons blijft geloven, is daar het beste bewijs van.”

“Daarnaast zal de veranderende aandelenstructuur geen gevolgen hebben voor de samenwerking tussen Volvo en Polestar op vlak van bijvoorbeeld R&D, productie of after sales”, aldus Eeckman, het Volvonetwerk zal met andere woorden blijven instaan voor het onderhoud van de wagens van Polestar.

Polestar 4

De grootste reden waarom Polestar ons uitnodigde op haar stand op de eMotion Summit van Febiac was uiteraard de Belgische première van de Polestar 4. “Deze wagen maakt van ons a three car brand, waardoor we ons echt kunnen diversifiëren”, aldus Eeckman.

De Polestar 4, zoals je kan afleiden uit ons filmpje hieronder, is een echte optische illusie. De wagen lijkt maar 4m50, maar meet wel 4m80! De achterruit ontbreekt om een kort kontje te creëren en tegelijk de lijn zo te houden dat de hoofdruimte op de achterbank voldoende blijft, iets wat ondergetekende kan bevestigen!

Het model komt met een batterij van 100 kWh, achter- of vierwielaandrijving en een rijbereik van zowat 600km in zijn zuinigste versie. Dat alles gaan we echter pas deze zomer in de praktijk kunnen testen, wanneer de eerste modellen bij de dealers binnensijpelen.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Polestar Brussels 1000 Brussel
Polestar Antwerpen 2000 Antwerpen
Polestar Luik 4000 Li
Polestar Gent 9000 Gent
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine