MVO: Arval ontvangt de Platinum Ecovadis-medaille

Arval heeft de “Platinum”-erkenning verkregen op het EcoVadis* Corporate Social Responsibility (CSR)-platform. Met dit resultaat behoort Arval nu tot de 1% bedrijven met de beste EcoVadis-beoordelingen in de sector.

In 2020 behaalde Arval een score van 74/100, vergeleken met 70/100 in 2019. Deze score stelt Arval in staat om van niveau “Goud” naar “Platinum” te gaan, de hoogste onderscheiding die EcoVadis toekent. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar bewijst deze onderscheiding dat Arval zich inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, een onderwerp dat Arval centraal stelt in haar nieuwe strategie, Arval Beyond.

Klimaatverandering en duurzame ontwikkeling zijn nog nooit zo’n belangrijke actuele thema’s geweest voor automobiel- en mobiliteitsspelers. Al 30 jaar concentreert Arval haar expertise met succes op de langetermijnverhuur van wagens met diensten. Nu, met de opmerkelijke mobilisatie van haar teams, de kracht van haar activiteit en de steun van de BNP Paribas Group, in lijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties, bevestigt het bedrijf haar ambitie om het spel te veranderen. Arval ondersteunt haar klanten in het succes van hun energietransitie, gedreven door haar belangrijkste missie: duurzame mobiliteitsoplossingen aanbieden.

Het doel van Arval is om een ​​sterke verantwoordelijkheidscultuur op te bouwen, gebaseerd op talent en inclusie, om al haar medewerkers te inspireren om elke dag een positieve impact te hebben bij alles wat ze doen.

“MVO is niet alleen een kwestie van verantwoordelijkheid, maar ook van vertrouwen. Onze teams en klanten verwachten dat wij voorop lopen. En daarvoor streven we naar concrete oplossingen om onze klanten te ondersteunen in hun energietransitie- en mobiliteitsstrategie. We doen dit door het goede voorbeeld te geven: we testen onze producten altijd binnen het bedrijf voordat we ze aan onze klanten aanbieden. Bouwen aan een duurzame toekomst is een grote uitdaging en iedereen bij Arval heeft daarin een rol te spelen”, aldus Alain Van Groenendael, voorzitter en CEO van Arval.

* EcoVadis beheert een online samenwerkingsplatform waarmee bedrijven een beoordeling kunnen krijgen van hun MVO-prestaties door de evaluatie van hun beleid, acties en resultaten, evenals bijdragen van externe professionals en externe belanghebbenden. Bedrijven worden beoordeeld aan de hand van zeven indicatoren verdeeld over vier thema’s: milieu, arbeidsomstandigheden en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen.

#Fleet Management

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending