Nieuwe bedrijfswagen? Een werknemer op vier krijgt geen restricties

Uit een bevraging bij 3.300 werknemers, uitgevoerd door Gocar, blijkt dat 23% van de werknemers geen restricties krijgt qua merk, model of budget bij de keuze van een bedrijfswagen. In theorie mogen zij dus eender welke wagen voorstellen aan hun werkgever.

Toch is die vrijheid niet zo groot als je op het eerste zicht zou denken. “Meestal mogen werknemers langsgaan bij een concessiehouder naar keuze en vervolgens enkele offertes voorleggen aan hun baas. Daarna wordt in onderling overleg beslist welke auto ze nu precies mogen bestellen”, lezen we in het persbericht van de autowebsite. Stellen dat die werknemers dus eender welk model mogen kiezen, is wat kort door de bocht.

Ook voor jonge werknemers

Voorts valt op dat niet alleen de kaderleden (20%) en 45-plussers (28%) geregeld vrije keuze hebben, maar ook één op zeven jonge werknemers. Al kan dat laatste natuurlijk verklaard worden door de ‘war on talent’ die momenteel gaande is op sommige lagen van de arbeidsmarkt, zoals bijvoorbeeld de IT-sector. Voor die mensen is en blijft een bedrijfswagen immers een overtuigende factor bij de keuze van een job. Werkgevers die via een bedrijfswagen mogelijke werknemers willen overtuigen, geven daarom vaker carte blanche. Zo proberen ze zich te onderscheiden van de concurrentie.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!