Skoda Kodiaq voor het eerst als plug-in hybride

De Skoda Kodiaq was altijd al een grote, praktische SUV. Alleen bouwde de Tsjechische constructeur hem nooit met een plug-in hybride aandrijflijn… tot nu!

De nieuwe Skoda Kodiaq herken je aan de buitenkant via zijn TOP-ledmatrixkoplampen meteen op, terwijl in het interieur gerecycleerd textiel en leder afkomstig van een milieuvriendelijk looiproces de duidelijke focus van het merk op duurzaamheid weerspiegelen.

Ook beschikt de Kodiaq ook over een nieuw interieurconcept. Het infotainmentscherm is nu vrijstaand, met een schermdiagonaal tot 13 inch. Voor het eerst is een head-updisplay optioneel verkrijgbaar. De keuzehendel is nu op de stuurkolom gemonteerd. De nieuwe Škoda Smart Dials zijn een primeur voor Škoda. Ze combineren haptische bedieningselementen met een 32 millimeter digitaal display, wat zorgt voor intuïtieve, eenvoudige en aanpasbare toegang tot vele voertuig- en infotainmentfuncties. 

Verschillende hybridevormen

De nieuwe Kodiaq is verkrijgbaar met twee diesel- en twee benzinemotoren met vermogens van 150 pk tot 204 pk. Een nieuwe toevoeging aan de reeks is de allereerste plug-inhybride aandrijflijn van de Kodiaq. Het biedt een systeemoutput van 204 pk en een volledig elektrisch rijbereik van meer dan 100 kilometer. Bovendien markeert de 1.5 TSI met 150 pk het debuut van de mild-hybridetechnologie in de Kodiaq. De 2.0 TSI met 204 pk en de 2.0 TDI topdiesel met 193 pk worden standaard geleverd met vierwielaandrijving. Alle aandrijflijnen in de nieuwe Kodiaq zijn standaard gekoppeld aan een automatische DSG-versnellingsbak.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Jennes 1830 Machelen
Michael Mazuin Namur Ouest 5070 Fosses-la-Ville
Michael Mazuin Charleroi Sud 5651 Tarcienne
Michael Mazuin Charleroi Est 6220 Fleurus
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine