smart Belgium lanceert eigen Art Car in hartje Brussel

Af en toe komen kunst en de auto samen om een spectaculaire Art Car te creëren. Dat was ook de ambitie van smart, die voor haar “kunstwerk op wielen” samenwerkte met een veelbelovende Brusselse artiest.

De keuze van het merk viel op de Brusselse kunstenaar Oli-B, bekend om zijn passie voor kleurcombinaties en levendige geometrische abstracties, werd gevraagd om deze Art Car te realiseren. Zijn kunstwerken, die variëren van levendige tot zacht met subtiele gradaties, hebben niet alleen hun plek gevonden in zijn Brusselse atelier maar ook in Knokke en zelfs Los Angeles.

De samenwerking tussen smart Belgium en Oli-B begon met een duidelijke visie: de fusie van de artistieke wereld met de automobielindustrie. Oli-B, jonglerend tussen ‘klassieke’ schildergereedschappen en digitaal ontwerp, projecteerde delen van zijn bestaande kunstwerken op de auto, paste motieven en kleuren aan, en hertekende elementen om om zijn stijl en de vormen van de #1 volledig met elkaar te verzoenen.

Kunst vertalen naar de auto

“Smart Belgium wilde een Art Car die niet alleen de transformatie van de auto weerspiegelde, maar ook het levendige en kleurrijke karakter van het merk uitstraalde. Het was een uitdaging om kunst naar een auto te vertalen, maar het resultaat is een geslaagde digitale kunst, een mapping die werkt als een collage,” aldus de Brusselse kunstenaar.

De #1 van Oli-B komt tot leven in een gespecialiseerde werkplaats, waar zijn kunst en de technische aspecten van de auto samenkomen. De smart Art Car wil een viering van kleur, creativiteit en Belgisch talent en toont de succesvolle synergie tussen innovatieve auto-ontwerpen en hedendaagse kunst. “Ik werk graag met merken die een goede reputatie hebben,” voegt Oli-B toe, die uiteraard zeer tevreden was met het resultaat.

Wil je de wagen zelf bekijken. Dat kan van 7 t/m 11 februari op de Affordable Art Fair (Brussel).

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Mannes 1160 Auderghem
Hedin Automotive Antwerpen Centrum 2140 Antwerpen
SMC Mechelen 2800 Mechelen
GMS Leuven 3001 Heverlee
Groep JAM Hasselt 3500 Hasselt
Hedin Automotive Aalst 9320 Aalst
Hedin Automotive Sint-Martens-Latem 9830 Sint-Martens-Latem
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine