Subaru Solterra krijgt gezelschap van 3 andere EV’s

De Subaru Solterra werd zowat een jaar geleden gelanceerd en de elektrische crossover krijgt binnenkort gezelschap van 3 andere elektrische wagens. Het Japanse merk kondigde onlangs immers aan het gamma fors te elektrificeren.

Subaru had reeds bekend gemaakt dat de Solterra tegen 2025 een elektrisch broertje zou krijgen. Inmiddels heeft het Japanse merk besloten om de elektrificatie van zijn modelprogramma te versnellen en nog twee extra EV’s aan het gamma toe te voegen. Tegen eind 2026 zal het merk vier volledig elektrische modellen, inclusief de Solterra, hebben gelanceerd. Hoewel Subaru nog geen specificaties heeft prijsgegeven, heeft het merk al wel aangekondigd dat de drie nieuwe modellen een SUV-koetswerk krijgen.

Subaru heeft ook bevestigd dat de productie van volledig elektrische modellen zal worden opgevoerd door vanaf 2025 eigen, in-house BEV-productielijnen op te zetten. Dit zou naar verwachting de jaarlijkse productiecapaciteit van de Yajima-fabriek binnen ongeveer drie jaar van de oorspronkelijke 100.000 naar 200.000 eenheden opvoeren en bijdragen aan de jaarlijkse productiecapaciteit van 200.000 BEV’s van de Oizumi-fabriek. Vanaf 2028 zou deze serie van reorganisatiestappen de totale productie van Subaru-elektrische voertuigen moeten brengen tot 400.000 eenheden per jaar.

#Auto

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

V.J.B. Motors nv 3500 Hasselt
FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending