Vergroening bedrijfswagens goedgekeurd door Commissie Financiën

Deze woensdagmiddag heeft de Commissie financiën haar tweede lezing gehouden van het wetsontwerp betreffende de vergroening van bedrijfswagens. Het mobiliteitsbudget – dat tijdens de eerste lezing on hold werd gezet – is door middel van amendementen weer opgenomen.

De Commissie Financiën heeft de tekst van het wetsontwerp over de vergroening van bedrijfswagens, met federaal minister Vincent Van Peteghem van Financiën als drijvende kracht , in tweede lezing goedgekeurd.

Het hoofdstuk over het mobiliteitsbudget, dat tijdens de eerste lezing was uitgesteld, is woensdag in de Commissie financiën toegevoegd. “Dit hoofdstuk was opgeschort omdat we wachtten op het cruciale advies van de Nationale Arbeidsraad”, legde minister Van Peteghem uit. “In de tussentijd hebben wij dit advies in het nieuwe ontwerp van dit gewijzigde hoofdstuk grotendeels opgevolgd. Over het algemeen is dit vereenvoudigd, onder meer door het schrappen van bepaalde wachttijden voor werknemers die in aanmerking komen voor een mobiliteitsbudget.

Deze tekst zal binnenkort aan de plenaire vergadering van het Parlement worden voorgelegd.

#Fleet Management #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine