Waarom een tankkaart verleden tijd is… en tegelijkertijd een hefboom kan zijn voor nieuwe mobiliteit

Met de steeds hoger wordende prijzen aan de pomp, proberen bedrijven op allerhande manieren hun kosten te drukken. Het beperken van het gebruik van de tankkaart – zeker wanneer dit niet is opgenomen in de car policy – is echter moeilijk. Maar wat als die tankkaart nu juist een opstap kan zijn naar een meer ecologische mobiliteit?

Verschillende spelers maken immers de omslag van aanbieder van tankkaarten naar aanbieder van mobiliteitskaarten. En dat kan de opstap zijn naar een groener wagenpark. Zo kan je via de Fleet kaart van TotalEnergies niet alleen tanken in België en Europa, je kan er ook je elektrische wagen mee opladen: thuis, op kantoor en onderweg bij één van de duizenden laadpunten in het netwerk. TotalEnergies zet immers al enkele jaren in op de omslag van een netwerk van tankstations naar een aanbieder van verschillende soorten mobiliteit. Het bedrijf installeert zelfs laadpalen  in de stad Antwerpen.

Koppel je TotalEnergies Fleet kaart aan de applicatie MyCard en krijg toegang tot een kaart met de meer dan 250.000 laadpunten in heel Europa waar je met je kaart terechtkunt. Daar horen ook heel wat snellaadpunten bij, die een vermogen van 175 kW geven. Het is de ambitie van TotalEnergies om in West-Europa elke 150 km snelweg een tankstation te hebben dat uitgerust is met een snellader. Zo kan je gerust op vakantie vertrekken of een lange business trip maken.

Dankzij de MyCard-app kun je ook je route bepalen naar de gekozen laadpaal. Bovendien zie je meteen welke soorten stekkers het geselecteerde laadstation aanvaardt, en wat de oplaadvermogen en beschikbaarheid zijn. Ook kan je de infrastructuur ter plaatse bekijken (is er een shop, douchemogelijkheden, restaurant, …). Dit laatste geldt trouwens ook voor de gewone tankstations voor wie benzine, diesel of (plug-in) hybride rijdt. En ook voor wie thuis of op kantoor laadt, kan de laadpaal gebruikt worden met de Fleet kaart of smartphone-applicatie.

Meer info over MyCard vindt u hier.

Mobiliteitskaart

Wie een stap verder wil gaan, kan profiteren van de samenwerking tussen TotalEnergies en Olympus Mobility. Olympus is als mobiliteitsplatform uniek in België. Leveranciers van vervoersoplossingen bieden er hun diensten aan. Enkele klikjes op uw smartphone en u beschikt over alle mogelijkheden voor een betere mobiliteit. Dit is echt ‘mobility as a service’, de eerste in zijn soort in België! Het Olympus-platform biedt ook oplossingen voor parkeren langs de openbare weg, carpooling, fietsdelen, professioneel busvervoer en nog veel meer. Eén factuur voor al je mobiliteit? Dit kan dankzij de TotalEnergies “all-in-one” factuur.

Hierdoor kunnen uw werknemers het openbaar vervoer of andere deelmobiliteit (deelfietsen, deelsteps, …) gebruiken in plaats van de wagen: goed voor het milieu en in sommige gevallen sneller dan de auto. De vroegere tankkaart wordt op die manier een hefboom naar groenere mobiliteit, op maat van uw werknemers. Als fleetmanager krijgt u al deze uitgaven in een handig overzicht, zodat u uw wagenpark snel en efficiënt kan beheren.

Meer info over de samenwerking tussen TotalEnergies en Olympus vindt u hier.

#Advertorial

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending