ADESA breidt uit naar Finland

ADESA Europe breidt zijn Europese bedrijfsactiviteiten uit naar Noord-Europa. Via een nieuwe samenwerking met KED Finland wil ADESA zijn kopersbasis versterken en zijn aanbod diversifiëren.

“Als het op bedrijfsgroei aankomt, is de enige weg omhoog. Het noorden is een nieuw te ontginnen gebied voor ADESA. Het is een andere regio met andere smaken. De voordelen gaan verder dan alleen het uitbreiden van ons klantenbestand. We boren ook een nieuwe markt aan die onze bestaande klanten zal bedienen,” zegt Mike Arts, Sales & Marketing Director bij ADESA Europe.

Elektrische voertuigen in het bijzonder zijn populairder in Scandinavië dan in andere regio’s. En Scandinavische klanten zijn ook zeer geïnteresseerd in SUV’s. “Door deze markt te betreden, brengen we niet alleen onze noordelijke klanten de auto’s die ze willen, we creëren ook nieuwe wegen voor internationale verkoop en nieuwe koopmogelijkheden voor onze trouwe klanten in het zuiden. Iedereen wint,” vervolgt de heer Arts. 

ADESA heeft onlangs de krachten gebundeld met KED Finland, een van Finlands beste adviesbureaus, om de Scandinavische markt te betreden. Arts: “Onze nieuwe partner is gespecialiseerd in de automobielindustrie in de Scandinavische en Baltische landen. Dit betekent dat zij perfect in staat zijn om ons te begeleiden wanneer wij deze landen aanboren, nieuwe klanten ontdekken, voet aan de grond krijgen in Scandinavië en onze verkoop in het noorden vergroten. En naarmate ons partnerschap vordert, zullen zij de rol van ADESA’s verkoopvertegenwoordiger in Finland op zich nemen. Edvard Duncker, partner van KED Finland besluit: “Wij zullen voor de Finse klanten zorgen, de internationale activiteiten van ADESA een lokaal gezicht geven en de communicatie en transacties vergemakkelijken.”

De samenwerking is ingegaan op 1 september 2022 en beide bedrijven kijken uit naar blijvend succes.

#Fleet Dealers #Internationaal

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine