Autosalon | Nu vrijdag blijde intrede van Stoffel Vandoorne aan het stuur van een Formule E

Mis het niet: de regerende wereldkampioen Formule E, de Belg Stoffel Vandoorne, is aanstaande vrijdag 20 januari om 20.00 uur aanwezig in Paleis 5. En niet zomaar!

De winnaar van het wereldkampioenschap Formule E met Mercedes-Benz van vorig seizoen, Stoffel Vandoorne uit Kortrijk, maakt op vrijdag 20 januari om 20 uur zijn blijde intrede in Paleis 5.

Waarom Paleis 5?

In deze hal vind je alle merken van de Stellantis-groep, waaronder DS Automobiles, de fabrikant wiens kleuren Stoffel Vandoorne verdedigt (DS Penske) in de editie van het Formule E-kampioenschap die enkele dagen geleden van start ging.

Waarom een blijde intrede?

De regerende wereldkampioen maakt zijn entree in Paleis 5 aan het stuur van een DS Formule E in Belgische kleuren. Een racepiloot die op het Autosalon aankomt achter het stuur van zijn bolide is een exclusieve en unieke gebeurtenis.

Na deze flamboyante entree zal Stoffel Vandoorne beschikbaar zijn voor een signeersessie. Dit evenement mag u niet missen, of u nu een motorsportfan bent of niet!

Seizoen 2023

In de eerste manche van het nieuwe Formule E-kampioenschap in Mexico kon de Kortrijkzaan slechts een 10e plaats achter het stuur van zijn DS bemachtigen.

De reactie van Stoffel Vandoorne: “Het was natuurlijk niet het perfecte weekend. Ik denk dat iedereen in het team hoopte Mexico te verlaten met meer punten. Toch is één punt iets om trots op te zijn en het is beter dan niets. Het begon goed met een zeer goed tempo in de vrije training, met beide auto’s telkens in de top vijf. Het gevoel was erg goed, maar in de kwalificatie liep het niet zoals gepland, vooral vanwege het verkeer op de baan. We zijn er niet in geslaagd om alle aspecten te optimaliseren. Vanaf de 14e plaats wist ik dat het niet makkelijk zou worden. De race was geaccidenteerd met verschillende safety car interventies en we hebben veel geleerd. Het was echter erg moeilijk om in te halen en ik kwam niet hoger dan de 10e plaats.

De volgende twee manches vinden plaats op 27 en 28 januari op het circuit van Diriyah in Saoedi-Arabië.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine