Coyote: 95% van de Belgen voelt zich rustiger met een rijhulpsysteem

Een rijhulpsysteem bevordert de verkeersveiligheid, zo blijkt uit een enquête bij meer dan 13.000 Belgen. Maar liefst 95% van de gebruikers voelt zich rustiger op de weg dankzij een dergelijk systeem. Samen met ambassadrice Andrea Croonenberghs onderstreept Coyote daarom haar doelstelling: bestuurders informeren over gevaren op de weg en over snelheidsbeperkingen, om zo de verkeersveiligheid te verhogen.

Het rijhulpsysteem Coyote heeft een tweevoudige functie. Enerzijds verwittigt het systeem chauffeurs bij gevaren en onverwachte hindernissen op de weg (bv. ongeval, vertraging, spookrijder, wegversmalling, ongevalszones aangeduid door een vaste of mobiele radar of trajectcontrole, voorwerp op de weg, auto’s aan de kant van de weg, glad wegdek,…). Anderzijds helpt het toestel je om veilig te rijden (bv. tijdig luchtdruk van je banden checken, waarschuwen voor GSM-gebruik achter het stuur, regelmatig pauze nemen als je lange afstanden aflegt, bewustwording van de risico’s van alcohol).

Enquête bij meer dan 13.000 Belgen

Verkeersveiligheid is dus het onmiskenbare hoofddoel. Want wie een Coyote heeft, erkent duidelijk het preventieve karakter van het rijhulpsysteem. Dat blijkt uit een enquête bij 13.464 Belgen:

  • 95,8% houdt zich meer aan de snelheidsbeperkingen dankzij het rijhulpsysteem
  • 97% is van oordeel dat de waarschuwingen de verkeersveiligheid verbeteren (59,5% is ‘helemaal akkoord’, 37,5% is ‘akkoord’)
  • 94,8% procent van de respondenten voelt zich rustiger op de weg, sinds hij / zij Coyote gebruikt (46,7% is ‘helemaal akkoord’ met deze stelling, 48,1% verklaart zich ‘akkoord’)

Samenwerking tussen Coyote en Samsung voor een veilig smartphonegebruik in het verkeer

Samsung en Coyote delen de ambitie om verkeersveiligheid in België te bevorderen, ieder vanuit zijn expertise. Het gebruik van de smartphone achter het stuur en op de fiets is een gangbare praktijk, hoewel we allemaal de gevaren kennen die ermee verbonden zijn.

“De digitale app In Traffic Reply, ontwikkeld door Samsung, biedt een slimme oplossing om smartphonegebruik in het verkeer te verminderen: In Traffic Reply antwoordt automatisch op inkomende berichten wanneer de gebruiker zich in het verkeer bevindt, en waarschuwt de afzender dat de ontvanger zich in het verkeer bevindt”, zegt Bart Devos, Corporate Social Responsability verantwoordelijke bij Samsung Electronics België.

Zo speelt de app in op de neiging van veel weggebruikers om inkomende berichten te beantwoorden wanneer men zich in het verkeer bevindt. De automatische reacties, afhankelijk van de keuze van de gebruiker, kunnen ‘professioneel’, ‘fun’ of gepersonaliseerd zijn. De In Traffic Reply-applicatie wordt, eenmaal geïnstalleerd, automatisch geactiveerd bij het gebruik van de auto (of fiets).

Coyote is een cruciale partner in deze campagne: de directe toegang die Coyote heeft tot een indrukwekkend groot aantal weggebruikers, zorgt ervoor dat Coyote een essentiële rol speelt in het promoten van de applicatie. Coyote ondersteunt Samsung bij de promotie van de app In Traffic Reply. Concreet gebeurt dit door de app bekend te maken via de website, op social media en in digitale nieuwsbrieven naar abonnees. Coyote en Samsung zijn dan ook trots op dit privaat-privaat partnerschap voor de verkeersveiligheid.

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!