Europcar verwerft Scooty via Ubeeqo

De groep Europcar heeft Poleis Consulting en haar merk Scooty overgenomen. Deze start-up zet in op het delen van elektrische scooters. De aankoop gebeurt via het autodeelfiliaal van Europcar, Ubeeqo. Hiermee zien we weer een volgende stap voor Europcar op de markt van de (nieuwe) mobiliteit

Scooty is een Belgische start-up die in 2016 werd opgericht door Jan-Albrecht Jost, Bram Vandeperre en Michiel Van Roey. Het bedrijf beschikt over 176 elektrische scooters, die te huren zijn in Brussel en Antwerpen. De klant kan in de toegewezen zones een scooter zoeken, reserveren, starten en stoppen met behulp van een applicatie.

Er is geen specifieke parkeerplaats vastgelegd voor de scooters. Ze mogen geparkeerd worden in de toegewezen zones in de stad, zolang ze het verkeersreglement respecteren.

Na een pilootproject tussen Scooty, Ubeeqo en het Europcar Lab in april 2017, besloste het Belgische filiaal van Ubeeqo om Scooty over te nemen en op die manier een nieuwe elektrische stedelijke mobiliteitsoplossing aan zijn klanten te kunnen voorstellen en een synergie met zijn autodeeldienst te creëren. Scooty zal werken als een onafhankelijk merk binnen de groep.

Volgens een studie van het Europcar Lab, zou 72% van de ondervraagden, allemaal regelmatige gebruikers van de autodeeldienst, het scooteraanbod gebruiken indien het beschikbaar zou zijn.

#Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending