Fastned opent eerste twee snellaadstations langs Vlaamse snelwegen

Het gaat snel bij Fastned, dat deze week nog aankondigde dat het 10 nieuwe locaties langs de snelweg in België verwerft. Gisteren werden dan weer de eerste twee snellaadstations langs Vlaamse snelwegen geopend.

Deze stations zijn onderdeel van een samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer om dertien snelwegparkings in Vlaanderen van snellaadstations te voorzien. Deze eerste twee snellaadstations zijn gelegen aan weerszijden van de E19 op de snelwegparkings Peutie Oost en West tussen Antwerpen en Brussel. Hier kunnen elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik snelladen met stroom van zon en wind.

De nieuwe snellaadstations zijn de eerste twee van in totaal dertien locaties die Fastned in 2019 vergund kreeg door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Momenteel zijn er meerdere stations uit dit programma in aanbouw. De laadstations sluiten aan bij de missie van AWV om de realisatie van hoogwaardige laadinfrastructuur langs belangrijke snelwegen in Vlaanderen te ondersteunen en zijn van cruciaal belang om het snel groeiende aantal elektrische voertuigen in het land van stroom te voorzien. In de eerste 6 maanden van 2021 kwamen er in België reeds 22.500 nieuwe elektrische wagens bij, een stijging van 57% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar (14.300).

Opladen bij Fastned kost 59 cent per kilowattuur (incl. BTW) en 35 cent per kilowattuur met een abonnement. Elektrische rijders kunnen op verschillende manieren betalen, waaronder met creditcards, pinpassen, laadpassen en via de Fastned App.

#Auto #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending