Hertz plant komende vijf jaar 65.000 Polestar te kopen

Vandaag kondigden Hertz en Polestar, het Zweedse premium elektrische performance automerk, een nieuwe wereldwijde samenwerking aan die een aankoop van 65 000 elektrische wagens omvat in de komende vijf jaar. De verwachte beschikbaarheid is lente 2022 voor Europa en eind 2022 voor Noord-Amerika en Australië.

Voor Hertz maakt het partnership deel uit van de ambitie om het voortouw te nemen in elektrificatie, gedeelde mobiliteit en een digital-first klantervaring. De samenwerking met Polestar bouwt voort op de aankondiging van Hertz afgelopen oktober. Daarin maakt het bedrijf duidelijk dat het zijn klanten de grootste EV-verhuurvloot in Noord-Amerika en een van de grootste ter wereld wil aanbieden. Naast het beschikbaar stellen van de vloot aan haar zakelijke en vrijetijdsklanten, breidt Hertz EV’s uit naar rideshare-bestuurders als een manier om elektrificatie verder te versnellen.

“We zijn verheugd om samen te werken met Polestar en kijken ernaar uit om hun premium EV-producten te introduceren in onze retail- en rideshare-vloten,” zegt Stephen Scherr, CEO van Hertz. “Het huidige partnership met Polestar bouwt verder op onze ambitie om een toonaangevende speler te worden in het moderne mobiliteitsecosysteem en dit te doen als een milieubewust bedrijf. Door samen te werken met EV-industrieleiders zoals Polestar, kunnen we de adoptie van elektrificatie helpen versnellen en onze huurders, zakelijke klanten en rideshare-partners tegelijkertijd een eersteklas EV-product aanbieden met een uitzonderlijke ervaring en een lagere CO2-voetafdruk.”

Polestar is een van de drijvende krachten achter de wereldwijde groei van EV’s, en helpt de overgang naar duurzame mobiliteit te versnellen, zeker nu de belangstelling van consumenten voor de milieu- en gemaksvoordelen van elektrificatie toeneemt. Polestar meldde dat het zijn volumes bijna verdrievoudigde in 2021 en dit jaar meer dan een verdubbeling van volumes verwacht. Daarnaast verwacht Polestar ook dat de volumes 290.000 wagens per jaar zullen bereiken tegen het einde van 2025. Polestar kondigde eerder zijn voornemen aan om op Nasdaq New York te noteren in een voorgestelde bedrijfscombinatie met Gores Guggenheim, die naar verwachting zal worden afgesloten in het tweede kwartaal van 2022.

“Polestar zet zich in om de overstap naar elektrische mobiliteit te versnellen met een interessant en innovatief productportfolio,” zegt Polestar CEO Thomas Ingenlath. “We zijn verheugd dat Hertz voor Polestar koos als strategische partner op hun weg naar elektrificatie. De samenwerking met een wereldwijde pionier als Hertz zal de ervaring van het rijden met een elektrische wagen naar een breder publiek brengen, en tegemoetkomen aan een breed scala van mobiliteitsbehoeften van onze wederzijdse klanten op de korte en langere termijn. Voor velen van hen zal het de eerste keer zijn dat ze in een EV rijden, en het zal een Polestar zijn.”

Hertz zal in eerste instantie Polestar 2 wagens bestellen, een bekroonde EV die de positie van Polestar als premium EV-fabrikant bevestigde. Polestar 2 biedt avant-garde Scandinavisch design en toonaangevende in-car technologie. Polestar 2 omvat als premium EV ‘s werelds eerste ingebouwde infotainmentsysteem aangedreven door Android Automotive OS met Google. Dit maakt deel uit van een op de bestuurder gericht, dynamisch rijpakket.

#Auto #Fleet Management #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV EV Overview
Trending