Hitachi Capital: een nieuwe leasemaatschappij in de Belux in 2020?

Hitachi Capital (Vehicle Solutions), reeds zo’n veertig jaar actief in het Verenigd Koninkrijk en sinds kort ook in Polen en Nederland, heeft uitbreidingsplannen in Europa. De Belgische markt maakt deel uit van de 10 landen met topprioriteit. 

Na Free2Move Lease en Leasys een jaar geleden, is het dus goed mogelijk dat er opnieuw een een nieuwe leasemaatschappij verschijnt op de Belgische markt. Dat is althans wat Simon Oliphant, hoofd van de strategische cel van Hitachi Capital Vehicle Solutions, en Nick Salkeld, consultant voor de onderneming, in een gesprek met onze collega’s van Fleet Europe, lieten blijken.

Hitachi Capital Vehicle Solutions, dat zowat overal ter wereld vestigingen heeft, beheert een portefeuille van zo’n 240.000 leasevoertuigen, waarvan bijna 100.000 (full leasing) in Europa.

10 landen

De Europese markt staat hoog op de prioriteitenlijst van de Japanse onderneming. “We zijn ervan overtuigd dat we zeker nog 10 landen moeten toevoegen aan onze Europese portefeuille”, verklaart Simon Oliphant. “Onze focus ligt alvast op Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Luxemburg, Frankrijk, Italie, Spanje en misschien ook Portugal.”

Nog vóór maart 2019 is Duitsland aan de beurt, als toegangspoort naar de Oostenrijkse en Zwitserse markt. De Belux zou hier snel op volgen.

Onder welke naam de leasemaatschappij in onze contreien zal verschijnen, werd nog niet afgeklopt. Aan de andere kant van het Kanaal heet de onderneming Hitachi Capital Vehicle Solutions. In Polen werd dat Hitachi Capital Polska en in Nederland, Hitachi Capital Mobility Netherlands.

 

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!