LeasePlan elektrificeert private lease-aanbod (+video)

Dat LeasePlan een heus private lease-offensief is gestart, kon u al eerder bij ons lezen. Nu breidt de leasemaatschappij dat offensief uit met een elektrisch voertuig, namelijk de nieuwe Nissan LEAF.

Een van de factoren die meespeelt in de keuze van LeasePlan is de uitbreiding van de Vlaamse zero-emissiepremies. Die worden op vraag van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein verhoogd tot op het niveau van vorig jaar. Ook in 2019 zullen ze hetzelfde blijven in plaats van geleidelijk te zakken zoals eerst voorzien. “Met de uitbreiding van de premies willen we een versnelling hoger schakelen in de vergroening van ons wagenpark”, laat minister Tommelein weten (zie ook video onderaan). “We rekenen er op dat vele leasingmaatschappijen hun aanbod elektrische voertuigen zullen uitbreiden en promoten.”

En die focus op een ecologischer wagenpark klinkt LeasePlan als muziek in de oren. De leasemaatschappij wil tegen 2030 immers geen benzine- en dieselwagens meer de weg op te sturen, maar enkel nog gebruik maken van elektrische voertuigen als onderdeel van hun EV100 plannen. ” Door de beschikbare premies op hetzelfde niveau te houden, kunnen wij onze 2030 zero emissie-strategie nu ook naar de private leasemarkt brengen”, beweert LeasePlan.

Twijfels wegwerken

Concreet komt het er op neer dat de premie wordt verhoogd van 2.500 naar 3.500 euro. In het voorbeeld van de Nissan LEAF N-Connecta, die vanaf vandaag bestelbaar is, betaalt de overheid dus een equivalent van zeven maanden leasing terug.

De eerste particulier die een elektrische wagen leaset bij LeasePlan is Gunther Poelmans. Hij kwam het leasecontract tekenen op de hoofdzetel in Zaventem in bijzijn van de minister en Johan Portier, CEO van LeasePlan Belgium. “Ik ben al langer klant bij LeasePlan en erg tevreden over de service”, vertelt Poelmans. “Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in duurzame zaken en nieuwe technologieën, deze wagen past daar perfect in. Het valt me op dat er nog heel wat twijfels heersen over het rijbereik van elektrische wagens. Ik wil er alvast aan meewerken om deze vooroordelen uit de wereld te helpen. Want ook voor mezelf ligt daar de uitdaging, ik heb thuis geen laadmogelijkheden en zal dus gebruikmaken van de talrijke publieke laadpunten.”

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!