Mobilease heet voortaan MHC Mobility en breidt zijn aanbod gevoelig uit

Kristof De Backer

Mobilease verandert van naam door een merger van zijn moederbedrijf. De leasemaatschappij maakte deel uit van Hitachi Capital Mobility Solutions. De vroegere afdeling voor Europese operaties van Hitachi Capital Mobility Solutions gaat nu verder als MHC Mobility – waarbij het de missie en visie van haar operaties in heel Europa verenigt om een sterker, onbegrensd merk te worden.

De vernieuwing volgt op de fusie tussen Hitachi Capital Corporation en Mitsubishi UFJ Lease and Finance, wat ook tot de oprichting van Mitsubishi HC Capital Inc leidde.

Het nieuwe merk weerspiegelt de strategische focus op mobiliteit van MHC Mobility’s moederbedrijf. Gedurende het afgelopen decennium zetten technologie, innovatie en bezorgdheden over het milieu grondige veranderingen in gang voor de bedrijfsmobiliteit. Dit werd enkel maar versneld door de coronapandemie, aangezien de reisbehoeften en -voorkeuren van werknemers bijna van dag op dag wijzigden.

De naam Mobilease blijft bestaan voor het MaaS-aanbod van MHC Mobility.

De aan de fusie gelinkte naamsverandering laat toe om naar de klanten toe eenduidiger te communiceren in de 13  Europese landen waar MHC Mobility aanwezig is.

Mobilease: Mobility as a Service

Maar wat betekent die naamsverandering nu concreet? We vroegen het aan Kristof De Backer, Managing Director MHC Mobility België.

“De naamsverandering zal geen invloed hebben op de service die wij onze klanten vandaag aanbieden. De nieuwe context laat ons wel toe om ons aanbod gevoelig uit te breiden en onze klanten nog beter te ondersteunen met nieuwe diensten. Ik heb het dan bijvoorbeeld over Mobility as a Service (MaaS), waarvoor we een samenwerking hebben met Olympus Mobility. Dat specifieke aanbod zullen we trouwens wel verder onder de naam Mobilease in de markt zetten. Daarnaast zullen wij ook meer inzetten op alternatieven zoals leasing van (elektrische) fietsen.”

Grotere vloten

Ook wat betreft leasing van bedrijfswagens – vandaag nog steeds de kernactiviteit – toont MHC Mobility zich ambitieus: “We zullen geleidelijk ook de grotere vloten benaderen met een aanbod dat inspeelt op de verduurzaming. Er komen steeds meer EV’s op de markt  maar vlootbeheerders hebben ook ondersteuning nodig op het vlak van laadinfrastructuur. Daarvoor werken wij samen met Eneco, dat laadpalen bij werknemers thuis installeert met de mogelijkheid tot split-bill facturatie. Daarnaast bieden wij al sinds 2016 Mobiswitch aan, waardoor je een EV combineert met een vakantievoertuig dat een verbrandingsmotor heeft.”

“We staan de komende jaren voor boeiende uitdagingen. Ons doel is om met de internationale slagkracht die we hebben onze klanten te ondersteunen in de transitie naar een duurzame maar vooral zorgeloze mobiliteit”, besluit Kristof De Backer.

Infos : www.mhcmobility.be

#Advertorial #Fleet Management #Mobiliteit

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

FLEET Dealers FLEET Sector FLEET.TV TCO
Trending