Tim Bosmans nieuwe Managing Director van Mazda Belux, Matthias Sileghem naar Mazda Europe

Mazda Motor Belux (MMB) kondigde vandaag aan dat Matthias Sileghem, momenteel Managing Director van MMB, wordt aangesteld als Vice President Customer Experience, Communications & Public Affairs in het hoofdkantoor van Mazda Europe. Tim Bosmans, momenteel Finance & Sales Planning Director bij MMB, zal Matthias vanaf 24 juni 2021 opvolgen als Managing Director.

Tim Bosmans

Deze wijzigingen gaan gepaard met de aankondiging dat Martijn ten Brink, Managing Director van MMB van 2011 tot 2014 en momenteel Vice President of Sales & Customer Service voor MME, op 24 juni 2021 President & CEO van MME wordt. Hij treedt daarmee in de voetsporen van Yasuhiro Aoyama, die sinds 2019 de Europese activiteiten leidde maar nu terugkeert naar het hoofdkwartier in Hiroshima voor een nieuwe directiefunctie.

Over de aankondiging zei Martijn ten Brink, momenteel VP Sales & Customer Service voor Mazda Motor Europe (MME):

“We zijn trots op de sterke successieplanning die we bij Mazda hebben en het is goed om te zien dat Matthias mijn team in het Europese hoofdkwartier vervoegt en dat Tim de leiding over het Belgische team overneemt op het moment dat ik een nieuwe functie bij Mazda opneem.  We hebben geluk een ervaren en krachtdadig persoon als Tim te hebben om de leiding over te nemen van Matthias.

“Tim ging bij Mazda aan de slag in 2013 en had verscheidene financiële functies voor hij zijn huidige rol opnam in 2018.  Hij geniet heel wat respect binnen Mazda en bij de Belgische en Luxemburgse verdelers en met zijn verregaande kennis van onze activiteiten is hij de geknipte man voor deze nieuwe leidinggevende functie in een markt die me, gezien mijn verleden, na aan het hart ligt.”

Tim Bosmans verklaarde over zijn nieuwe aanstelling: “Ik ben erg trots deze nieuwe functie te kunnen opnemen op een moment dat onze activiteiten volop groeien in België en Luxemburg. Er wachten ons aanzienlijke uitdagingen, maar ik ben ervan overtuigd dat we die uitdagingen met succes zullen omvormen tot opportuniteiten, dankzij onze Mazda-geest en ons fantastische team.  We hebben een sterk productgamma, dat de komende jaren nog zal worden aangevuld met verscheidene opwindende nieuwigheden. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn team en onze verdelers in België en Luxemburg verder te bouwen aan de groei van Mazda.”

Matthias Sileghem was sinds 2014 Managing Director van MMB en vertrekt naar het hoofdkwartier van Mazda Europe om er Vice President Customer Experience, Communications & Public Affairs te worden.

Matthias Sileghem

“Sinds ik in 2013 bij Mazda aan de slag ging en de functie van Martijn overnam in 2014, oogsten we heel wat succes in België en Luxemburg”, zegt Matthias Sileghem. “Dat is te danken aan de positieve relaties die we hebben met onze verdelers en de fantastische producten in ons gamma.  Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe functie in het hoofdkwartier en weet dat Tim en de rest van het team de activiteiten in de BeLux naar een nog hoger niveau zullen stuwen.”

 Over zijn aanstelling als de volgende President & CEO van Mazda Europe, zei Martijn ten Brink: 

 “Ik ben bijzonder trots dat ik de kans krijg om de activiteiten te leiden in deze opwindende periode van transformatie. Ik prijs me gelukkig met het bijzonder ervaren team dat me zal ondersteunen tijdens ons herstel van de pandemie, die ons leven en onze activiteiten zo hard heeft getroffen.  Mazda staat voor opwindende tijden in Europa, met de introductie van innovatieve nieuwe producten en services in ons gamma.”

Alle aanstellingen gaan in vanaf 24 juni 2021.

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

Selected FLEET Dealers

Mazda Strombeek by Carrect 1853 Strombeek
MC Motors 2801 Mechelen
Garage Defrancq 3090 overijse
Mazda Waasland Automotive 9100 Sint-Niklaas
Mazda Dendermonde by Carrect 9200 Dendermonde
/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine